Screenshot/Youtube

Ruski fizičar od kojega je strahovao Pentagon: ‘Shvatio sam kako se rakete mogu ispaliti snagom uma!’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Jedna od najvećih vojnih tajni Crvene armije bio je, i po mnogima ostao, rad Nikolaja Kozirjeva, ruskog astrofizičara koji je uspio pronići u tajne vremena. Rusi nikada nisu skinuli oznaku tajnosti s njegova cjelokupnog djela, a tadašnja druga supersila SAD strahovala je od tih “proračuna”.

Pokusi s Kozirjevim zrcalima u dalekome Novosibirsku dostupni su javnosti zahvaljujući, prije svega, Institutu za kliničku i eksperimentalnu medicinu Ruske akademije znanosti u tom gradu, nastavljaču njegova rada akademiku Vlailu Petroviču Kaznačajevu te Vladimiru Trofimovu koji je po smrti Kaznačajeva nastavio voditi istraživanja.

Kruna Trofimovljeva rada bilo je formiranje instituta koji danas nosi ime Kaznačajeva. Misterij Nikolaja Aleksandroviča Kozirjeva svodi se na njegovu “teoriju vremena”.

Prema zakonu fizike (drugi zakon termodinamike), zagrijana tijela hlade se i odaju svoju toplinu hladnijim tijelima, zbog čega se temperatura svih tijela postupno izjednačava. Primjenjujući to na kozmos, znači da je neizbježna toplotna smrt svemira.

Kozirjev je zaključio da je, po svim proračunima, naše Sunce trebalo odavno da sagori. Štoviše, smatra da zvijezde primaju neku zagonetnu energiju izvana, iznijevši pretpostavku da je vrijeme – izvor energije. Na Krimu, on je potom provodio pokuse.

“Zbog brzine rasprostiranja svjetlosti mi vidimo zvijezdu samo u prošlosti. Međutim, uperivši teleskop u sjaj zvijezde dobivamo trenutačno očitavanje energije. Proračunom smo dobili rezultat gdje bi zvijezda trebalo da bude, uzevši u obzir brzinu kojom svjetlost putuje. Teleskop je tada uperen na to mjesto i dobivene su iste vrijednosti”, govorio je svojevremeno Kozirjev, tumačeći svoje otkriće.

Potom je vratio teleskop na mjesto s kojega je zvijezda emitirala energiju koju je zabilježio prilikom prvog ogleda te je u toj praznini dobio iste vrijednosti. Kozirjev je zaključio da prošlost, sadašnjost i budućnost postoje istovremeno.




On je novi vid energije nazvao protok vremena. Zaključio je da su energija i vrijeme dvije strane jedne cjeline, a iskustva više tisuća ljudi koji su prošli eksperimente u aparaturi zrcala svjedoče da su putovali kroz vrijeme i viđali stvari iz prošlosti i budućnosti.

Prema obavještajnim informacijama Pentagona, Rusi su svojim vojnim strateškim efektivama bili u stanju zapovijedati mislima. Preko misaonog mosta, mogli su atomskim podmornicama na bilo kojoj dubini i na bilo kojem oceanskom meridijanu narediti lansiranje rakete u realnom vremenu.

Kozirjeva su zrcala aluminijske konstrukcije, izrađene u obliku spirale.




Unutar te konstrukcije nalazi se stolica za dobrovoljca i specijalna aparatura. Na glavu dobrovoljca stavlja se “šljem”, sličan metalnoj posudi sa senzorima.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.