Ilustracija

RUSI SU PRISVOJILI OVAJ PLANET: Zato što je najbliži Zemlji i navodno ima uvjete za život, tko ga ne bi htio samo za sebe?

Autor: Dnevno

Rusi tvrde kako je Venera njihova. Šef Ruske agencijeza istraživanje svemira, Dmitrij Rogozin, otkrio je kako planiraju poslati misije na Veneru da je istraže jer je to ruski planet.

Zajednička misija sa Sjedinjenim Američkim Državama pod nazivom “Venera-D” nije jedina misija koju Rusi imaju u planu. Tamo žele poslati i svoju vlastitu misiju, naročito nakon što su čuli kako su na tom planetu nađeni spojevi koji upućuju na postojanje života u toj iznimno negostoljubivoj atmosferi.

Rogozin je to najavio novinarima na “Heli Rusija 2020”, međunarodnoj izložbi helikoptera koja se održala u Moskvi. “Nastavak istraživanja Venere nam je prioritet”, izjavio je.

“Veneru smatramo ruskim planetom i ne smijemo zaostajati. Misije na Veneru su uključene u državne istraživačke programe od 2021. do 2030. godine“, dodao je.

Plinovi fosfani su mnogima zapeli za oko, nakon što su o njima progovorili znanstvenici. Oni su, naime, te plinove primijetili u Venerinoj atmosferi i sada je sve više strana zainteresirano za istraživanje ovog Zemlji najbližeg planeta.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.