fbpx
Ilustracija/Pixabay

RASPRAVA O NLO-ima U SENATU: ‘Ako postoji zrakoplov koji se kreće 15 puta brže od zvuka, ja bome ne znam za njega’

Autor: Zlatko Govedić

Niz viđenja NLO-a nazvan “Noć NLO-a” opisan je u dokumentu uoči saslušanja u brazilskom senatu o fenomenu NLO-a.

Sve se počelo događati uvečer 19. svibnja 1986. kada je kontrolor zračnog prometa brazilskih zračnih snaga, narednik Sergio Mota da Silva, svjedočio svjetlu na nebu s kontrolnog tornja zračne luke u blizini Sao Paula.

“Ne ide gore ni dolje, ne ide ni lijevo ni desno, samo stoji na mjestu”, rekao je.


Objasnio je da nije riječ o zrakoplovu te da se ponaša na “inteligentan način”.

Zatim je oko 20 sati iste noći oko 2000 kadeta i časnika u školi za obuku zračnih snaga svjedočilo tajanstvenim svjetlima na nebu na istom širem području.

Sat kasnije, pilot zrakoplova prijavio je više svjetala pri slijetanju u istu zračnu luku. Dva putnička zrakoplova na tom području također su izvijestila da su svjedočila istom fenomenu.

Ovi potencijalni upadi u brazilski zračni prostor shvaćani su dovoljno ozbiljno pa je vojska poslala mlažnjake na presretanje, no piloti nisu mogli locirati tajanstvene objekte.

“Ponekad su piloti imali vizualni kontakt s ciljevima, ali radari nisu ništa registrirali. Drugi put su radari pak zabilježili prisutnost objekata, ali ih piloti nisu mogli vidjeti”, tvrdi da Silva.

Kada se jedan od pilota mlažnjaka pokušao približiti meti, objekt je iznenada ubrzao. Procjenjuje se da se kretao brzinom 15 puta većom od brzine zvuka.
Pilot je na kraju izgubio kontakt s objektom na visini od oko 9000 m.

“Ako postoji zrakoplov koji može razviti tu brzinu, ja ne znam za njega”, zaključuje da Silva.

Do danas nije pronađeno nikakvo objašnjenje za taj incident.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.