fbpx
Screenshot/Youtube

Obavještavamo čitatelje kako je neistinito da je Putin objavio: Gotovo je! Masoni nisu uspjeli! Propao je ‘Novi svjetski poredak”

Autor: ZG/Dnevno.hr

U povodu upozorenja Faktografa redakcija portala Dnevno.hr obavještava čitatelje kako je netočno da je Vladimir Putin u izjavi za ruski televizijski kanal NTV zaključio „da je Novi svjetski poredak propao, tvrdeći da svijet sada doživljava posljednje trzaje prema smrti elitističkog režima“.

Također je netočno da je Putin za ruski kanal NTV izjavio da su pokušaji da se stvori globalistički Novi svjetski poredak propali zbog buđenja ljudi širom svijeta koji su spoznali podmuklu istinu o planovima elite.

Točna je informacija da je Putin izjavio: “Ovo je bio neizbježno. Pokušaji da se stvori unipolarni svijet nisu uspjeli. Mi već živimo u drugim vremenima. Rusija se uvijek držala toga da mora poštivati interese drugih, dok smo u obrani na samih. Ovo je način kako ćemo graditi naše odnose s našim kolegama”

Predsjednik je komentirao zašto se Zapad često oglušuje na poziciju Moskve o rješavanju vojnih sukoba, primjerice u ilegalnom bombardiranju Jugoslavije od strane NATO-a 1999. godine i rad NATO Saveza u Bosni i Hercegovini 1995. godine.

“Odgovor je vrlo jednostavan: samo se glasni glasovi slušaju … Situacija se mijenja. I mislim da to nije tajna da mnogi od naših partnera sada rade u skladu s međunarodnim pravom, jer se globalna ravnoteža postupno vraća”.
U Münchenu na Konferencije o sigurnosti (MSC) u 2007. godini Putin je kritizirao unipolarnost međunarodnih poslova koje su stvorile Sjedinjene Američke Države, i optužio Washington da provocira novu utrku u nuklearnom naoružanju, širenje NATO-u u Europi, koristeći silu jednostrano, bez mandata UN-a i za stvaranje neravnoteže na Blikom Istoku, što bi moglo dovesti do rasta ekstremizma.

U veljači 2016. godine, potpredsjednik Europskog parlamenta Alexander Graf Lambsdorff je rekao za Sputnik da su se neka od Putinova predviđanja nastalih na toj konferenciji u 2007., obistinila.

Ruske vlasti su u više navrata kritizirale Zapad zbog zanemarivanja interese drugih država i jednostranog djelovanja protiv principa međunarodnog prava, kao što je to bio primjer u bivšoj Jugoslaviji, Iraku i Libiji, piše Novi svjetski poredak.
Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.