fbpx
Ilustracija: Pixabay

PRVI SVEOBUHVATNI CENTAR ZA NLO-e: ‘Ovaj arhiv imat će sve podatke na jednom mjestu’

Autor: Zlatko Govedić

Iako prijava NLO incidenata posljednjih godina zacijelo ne manjka, o čemu često pišemo, potraga za konkretnim podacima, za svim onim što želite doznati od raznih vladinih agencija, arhiva i policije, koji posjeduju relevantne podatke, odavno se pokazala kao ozbiljna prepreka za istraživače.

Ono što je prijeko potrebno jest centralizirano, lako dostupno arhiviranje materijala o NLO-ima.

David Marler, pionir u istraživanju NLO-a, sada planira uspostaviti novi objekt – National NLO Historical Records Center – u Albuquerqueu (Novi Meksiko, SAD).


S ciljem očuvanja i arhiviranja svega i svačega vezanog uz temu NLO-a, centar bi omogućio svakome da na jednostavan način dođe do informacija koje su mu potrebne.

“Posljednjih godina bilo je više uzastopnih otkrića američke vlade u kojima se tema NLO-a/NZF-a priznaje kao pravi fenomen. Osim toga, unutar civilnog sektora, došlo je do priljeva novih istraživača u to područje istraživanja. Mnogi akademici i znanstvenici uključeni su u tu skupinu.

Međutim, većina njih nema pristup golemom nizu povijesnih materijala i skupova podataka u rukama američkih civilnih NLO/NZF povjesničara i istraživača. Stoga je Nacionalni centar za povijesne zapise o NLO-ima stvoren za prikupljanje i centralizaciju podataka u Sjedinjenim Američkim Državama”, kaže Marler.

Hoće li centar biti izgrađen ili ne, ovisit će o nizu čimbenika, među kojima nije najmanje važno dostupnost odgovarajućeg financiranja.

Ako se ipak dogodi, bit će to veliki korak naprijed za područje istraživanja NLO-a.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.