Foto: Unsplash

PROFESOR SA STANFORDA IZNENADIO: ‘Izvanzemaljci su već među nama, ali nije da hodaju u odijelima i kravatama’

Autor: Zlatko Govedić

Pitanje jesmo li sami u svemiru ostaje jedna od najvećih filozofskih i znanstvenih zagonetki našeg vremena. Iako se čini gotovo nezamislivim da je naša civilizacija sama u kozmosu, ipak ostaje činjenica da tek trebamo vidjeti bilo kakve dokaze za suprotno.

No dok su astronomi čvrsto krenuli u potragu za dokazima vanzemaljskog života u svemiru, patolog Garry Nolan sa Stanforda (Kalifornija, SAD) tijekom prošlotjedne konferencije “SALT iConnections” na Manhattanu, rekao je voditelju Alexu Klokusu da je “100% siguran” da su izvanzemaljci već posjetili naš planet.

“Mislim da je to napredni oblik inteligencije koji koristi neku vrstu posrednika. Nije da hodaju među nama u kožnom odijelu”, dodao je.

Kao primjer, Nolan je usporedio našu percepciju tih izvanzemaljskih posjetitelja s domorocima Južne Amerike koji pokušavaju shvatiti europske doseljenike koji su stigli na njihove obale.

“Pojavljuju se i pitaju tko je među vama dovoljno inteligentan da shvati u što gleda. Možete li vidjeti ono što je ispred vas kao ono što to doista jest?”, upitao se patolog.

Nolan također tvrdi da američka vlada radi na obrnutom inženjeringu NLO tehnologije.

“Mali djelić znanja iz toga mogao bi revolucionirati ono što radimo. Uvijek tražim priliku. Gledam dobru stranu svega toga”, zaključuje američki znanstvenik.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.