Screenshot/Youtube

Procurili dokumenti FBI-a: Američka vlada znala je da je Hitler 30 godina živio u Argentini?!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Dana 30. travnja 1945. godine, Adolf Hitler navodno se ubio u svom bunkeru u Berlinu dok je Crvena armija napredovala po njemačkoj prijestolnici. Međutim, Sovjeti nikada nisu bili potpuno uvjereni u tu priču.

Berlin je pao 2. svibnja 1945., a zapisi u sovjetskim arhivima ukazuju na to da su svi Hitlerovi posmrtni ostaci, zajedno s njegovom suprugom Evom Braun, spaljeni pa potom ekshumirani.

Nadalje, sovjetske vlasti poslije su tvrdile da je Hitler još živ jer nije bilo ni traga njegovu tijelu, a Staljin je otvoreno rekao bivšem američkom predsjedniku Harryju Trumanu da je Hitler u Argentini.

To je potaknulo glasine da je Hitler pobjegao iz bunkera i stigao do Južne Amerike u njemačkoj podmornici, čime se poslije bavio i FBI.

Harry Cooper, koji godinama istražuje Hitlerov bijeg, tvrdi da je 2015. mogao dokumentirati do 30 godina Hitlerova života nakon rata.

Rekao je: “Hitler je zaista pobjegao iz Berlina i živio u relativnom miru i udobnosti u Argentini 20 ili 30 godina nakon rata”.
“Moje istraživanje dokazuje da su američke vlasti znale da je Hitler pobjegao. Jedan od naših agenata proveo je dva ili tri tjedna kopajući po dosjeima u nacionalnom arhivu za koje nisu ni znali da ih imaju. Imamo stotine dosjea iz ranih dana koji dokazuju da je vlada to znala”, dodao je.

Jedino što je poznato je to da su Rusi (točnije KGB) zadržali mali komad Hitlerove čeljusti.
Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.