Foto: Unsplash

Prizor iz noćne more: Pogledajte što su liječnici izvadili iz uha 64-godišnje žene na Tajvanu

Autor: Zlatko Govedić

Nova studija slučaja objavljena u četvrtak u medicinskom časopisu The New England Journal of Medicine, detaljno opisuje iskustvo 64-godišnje žene iz Tajvana koja nije mogla spavati nekoliko noći zbog osjećaja kretanja u svom uhu, uz šuštanje i kliktanje.

Žena je posjetila kliniku za bolesti uha, nosa i grla, gdje su liječnici otkrili malen objekt u njenom uhu – živog pauka!


“Žena nije osjećala bol jer je pauk bio vrlo malen. Bio je dug tek oko 2 do 3 mm”, kaže otorinolaringolog Tengchin Wang iz Općinske bolnice u Tainanu.

Foto: The New England Journal of Medicine

Napomenuo je da je ovaj slučaj iznimno neobičan jer je u prošlosti već nailazio na mrave i žohare u ušima pacijenata, ali nikada ne na pauka.

Upozorio je ljude koji imaju slične simptome da odmah potraže liječnika.

Otorinolaringolog David Kasle iz bolnice ENT Sinus and Allergy of South Florida, opisao je snimku pauka iz izvještaja dr. Wanga kao “neobičnu i uznemirujuću”.

No, dodao je da će prosječan specijalist za uho, nos i grlo tijekom svoje karijere pronaći “desetke, ako ne i više, kukaca ili nekog drugog tipa člankonožaca u ušima pacijenata”.

Žena došla u bolnicu u teškoj agoniji i boli: Ubolo ju je neobično stvorenje vrlo simpatična izgleda
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.