fbpx
screenshoot/yt

Poslušajte najmisteriozniji zvuk ‘Bloop’! Neki vjeruju da je Cthulhu – mješavina divovskog čovjeka, zmaja i hobotnice!

Autor: Dnevno

“Bloop” je jedan od najmisterioznijih i najpoznatijih neidentificiranih zvukova koji su zabilježeni. NOAA je 1997. zabilježila izuzetno jak podvodni zvuk na ultraniskoj frekvenciji na više audio-postaja međusobno udaljenih tisuće kilometara. Izvor zvuka bio je grubo trianguliran sjevero-zapadno od južnog vrha Južne Amerike. Zvuk je trajao samo minutu i čuo se više puta tijekom tog ljeta, ali nikada poslije.

Iako je zvuk konzistentan s bukom koja nastaje zbog velikih ledenjaka, no znanstvenici nisu odbacili mogućnost da je izvor organskog porijekla.

Ukoliko tome je tako, zvuk bi mogla proizvesti životinja koje bi trebala biti znatno veća od plavetnog kita. Teorija o njegovom nastanku ima na pretek, no one najmaštovitije proizlaze iz činjenice kako je lokacija “Bloopa” bliska mjestu gdje se nalazi izmišljeni potopljeni grad R’lyeh, pisca H. P. Lovecrafta, gdje njegovo stvorenje Cthulhu leži “mrtvo, ali sanja”.

Cthulhu se najbolje može opisati kao mješavina divovskog čovjeka, zmaja i hobotnice, što djeluje kao vjerojatni izvor najveće oceanske zvučne anomalije.

Cthulhu, screenshoot/yt

Zvuk je konzistentan s bukom koju generiraju potresi u velikim ledenjacima ili kada veliki ledenjaci stružu o dno oceana, ali znanstvenici ipak nisu potpuno odbacili mogućnost da je izvor organskog porijekla.

Otkrivena tisućljećima stara tajna pod morem: Evo što su radili prvi stanovnici Amerike
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.