Foto: Pixababy

Pomahnitale kokoši siju strah po selu, mještani na rubu: ‘Upadaju nam u domove’

Autor: B. D.

Norfolk u istočnoj Engleskoj opsjedaju divlje kokoši. Stanovnici sela Snettishama tvrde da im ptice uništavaju vrtove i ne daju im spavati. Neki su rekli da im je život postao pakao otkad se pojavilo jato od stotinu divljih kokoši koje dolaze iz obližnje šume.

Nije jasno tko je vlasnik zemlje na kojoj se kokoši okupljali, ali seljani vjeruju da su se nedavno značajno namnožile. Seljani negoduju da neki znatiželjni ljudi posjećuju divlje kokoši te im ostavljaju hranu, što privlači štakore. Nastale su tenzije između mještana i posjetitelja koji dolaze vidjeti divlje kokoši.

Mještani su se obratili mjesnom odboru koji razmatra uklanjanje problematičnih ptica. Rod Mackenzie, član mjesnog odbora tvrdi da su ptice veliki problem. “Stvaraju probleme. Dođu u vrt i sve raskopaju. Ne samo hranu za kokoši, doslovno razbacaju sve što mogu naći što privlači štakore”, upozorio je. “Prošli tjedan netko je ostavio paket kozica. Štakori u ovom području su dosta veliki i brzo se razmnožavaju”, objašnjava Mackenzie za Guardian.

Foto: Pixababy

‘Kokodakanje daje selu osobnost’

Jedan mještanin koji živi blizu šume tvrdi da mora nositi čepiće za uši kako bi mogao spavati jer kokoši stvaraju takvu buku. Dok on kaže da bi platio piće onome tko ukloni kokoši, neki se zalažu za njihovo jato i tvrde da dodaju šarmantnosti mjesta.

Obitelj se na roštilju zarazila opasnim rijetkim parazitom: Napravili su veliku grešku kod pečenja

Jedan mještanin koji je doselio iz Cambridge tvrdi da nije znao da se kokoši bude u 4 ujutro, ali da ga buka ne smeta i daje osobnost mjestu. Jedan mještanin tvrdi da su dvije kokoši doselile u njegov vrt još otkako su bile pilići te ga ne smetaju.
Mjesni odbor je unio u zapisnik problem s kokošima koji bi mogao uzrokovati problem sa štakorima, no za sad se nisu odlučili za ikakvo djelovanje.
Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.