fbpx
Ilustracija: Pentagon

‘OVI NLO-i PRKOSE ZAKONIMA FIZIKE’: Slavni fizičar i direktor u Pentagonu analizirali objekte s nevjerojatnom sposobnošću manevriranja

Autor: Zlatko Govedić

Teorijski fizičar Avi Loeb sa Sveučilišta Harvard i Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO), suautori su novog znanstvenog rada koji je još u procesu recenzije. U radu se pokušava upotrijebiti fizika kako bi se isključio niz viđenja neidentificiranih zračnih fenomena (NZF), za koje se čini da su “veoma pokretljivi” objekti. Drugim riječima, bave se objektima za koje se čini da svojim gibanjem krše prirodne zakone.

Rad s naslovom “Fizička ograničenja neidentificiranih zračnih fenomena” ispituje navodna kretanja i performanse neobjašnjivih objekata koje su uočili piloti američke mornarice u blizini obale Sjedinjenih Država.

Njima NLO-i zasigurno nisu nepoznanica. Loeb je astrofizičar koji je bio uključen u potragu za znakovima izvanzemaljske inteligencije, dok se Kirkpatrick bavi takvim fenomenima u sklopu američkog Ministarstva obrane.


Njih dvojica tvrde da su navodne performanse tih “objekata s visokom sposobnošću manevriranja” toliko ekstremne da bi puko trenje moralo proizvesti vidljivu vatrenu kuglu, kao i odgovarajući radio potpis koji bi se mogao uhvatiti na radaru.

Činjenica da ti učinci nisu bili prisutni u to vrijeme sugerira da su ti objekti na neki način prkosili zakonima fizike ili podaci koji se tiču ​​takvih susreta možda nisu posve točni.

“Izvodimo fizička ograničenja na tumačenja ‘izrazito pokretljivih’ neidentificiranih zračnih fenomena na temelju standardne fizike i poznatih oblika materije i zračenja.

Konkretno, pokazujemo da se očekuje da će trenje NZF-ova s okolnim zrakom ili vodom generirati svijetlu optičku vatrenu kuglu, ionizacijsku ljusku i rep, što implicira radio potpise.

Nedostatak svih tih potpisa mogao bi implicirati netočna mjerenja udaljenosti (a time i izvedenu brzinu) za senzore na jednom mjestu bez mogućnosti ograničenja dometa”, zaključuje dvojac.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.