Callitxe Nzamwita, Screenshot/Youtube

Ovaj muškarac panično se boji žena: Oko kuće je podigao ogradu od tri metra jer ih ne može ni vidjeti

Autor: Zlatko Govedić

Callitxe Nzamwita (71) iz Ruande više od pola stoljeća živi u izoliranoj kući ograđenoj ogradom visokom 3 m jer ga bliskost sa ženama užasava.

Imao je samo 16 godina kada je zaključio da je njegov strah od žena prevelik da bi ga mogao podnijeti. Nije mogao podnijeti druženje s pripadnicama suprotnog spola, a kamoli razgovarati s njima, pa je oko svog skromnog doma sagradio drvenu ogradu i od tada nije kročio van imanja.

No umjesto da ga se klone, žene iz Nzamwitine zajednice uvijek su se brinule o njemu, bacajući razne stvari poput hrane i odjeće u njegovo zaključano dvorište. Iako im nikada ne otvara vrata, koristi se stvarima koje mu daju.

“Čudno, iako se boji žena, mi smo te koji mu pomažemo nabaviti hranu i neke stvari koje su mu potrebne. Kada mu pokušamo pomoći, on ne želi da mu se približimo ili razgovaramo s njim. Umjesto toga, dajemo mu stvari tako što ih bacamo u njegovu kuću, a onda on dolazi i pokupi ih. Ne dopušta nam da mu se približimo, ali svejedno uzima ono što nudimo iz daljine”, ispričala je Nzamwitina susjeda.

Iako mu zapravo nikada nije postavljena dijagnoza, vjeruje se da Callitxe Nzamwita pati od vrlo rijetkog stanja.

Ginofobija je morbidan i iracionalan strah od žena, vrsta specifične socijalne fobije.
Ne treba ju brkati s mizoginijom, mržnjom, prezirom i predrasudama prema ženama, iako neki te pojmove mogu koristiti naizmjenično, u odnosu na društveni, a ne patološki aspekt negativnih stavova prema ženama. Antonim mizoginije je filoginija, ljubav, poštovanje i divljenje prema ženama.

Ispovijest žene s 800 tetovaža: ‘Imam sedmero djece, ali zbog izgleda nitko me ne želi zaposliti’
Ginofobija je analogna androfobiji, ekstremnom i/ili iracionalnom strahu od muškaraca. Podskup ginofobije je kaliginefobija ili strah od lijepih žena.

“Ne želim žene u svojoj blizini jer me užasavaju. Zaključavam se ovdje i imam ogradu oko svoje kuće kako bih osigurao da mi žene ne prilaze bliže”, priča 71-godišnji djevac.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.