Ilustracija

NEVJEROJATNA STUDIJA: Postoji najveća šansa da ćete umrijeti baš na ovaj dan

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Američki ekonomist Pablo Peña sa Sveučilišta u Chicagu otkrio je da postoji velika vjerojatnost da ćete umrijeti na vlastiti rođendan.

Prosječna stopa smrtnosti za 6,7 posto veća je na taj dan nego bilo koji drugi dan u godini, a taj postotak je veći ako je riječ o mlađim ljudima (25,4 posto vjerojatnosti za ljude između 20 i 29 godina starosti).

Postotak također raste ako rođendan pada na vikend, a u starosnoj skupini od 20 do 29 godina on iznosi čak 48,3 posto, otkrio je Peña.

Znanstvenik je do navedenih zaključaka došao analizom 25 milijuna smrtnih slučajeva koji su se dogodili između 1998. i 2011. godine.

Posebna studija iz 2012. godine, koja je objavljena u magazinu “Anali epidemiologije”, pokazala je da postoje znatno veće šanse (14 posto) da ljudi stariji od 60 godina preminu na svoj rođendan.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.