Foto: Pixabay

‘NEMA LOVE ZA NLO-e’: Republikanci i demokrati zajedno traže da se pomogne Uredu za istraživanje anomalija

Autor: Zlatko Govedić

“All-domain Anomaly Resolution Office” (AARO), posljednji pokušaj američkih vladinih dužnosnika da istraže fenomen NLO-a, uspostavljen je prošle godine kao zamjena za prijašnju Radnu skupinu za neidentificirane zračne pojave (UAPTF) koja je imala za cilj “standardizirati prikupljanje i izvješćivanje o viđenjima NLO-a”.

Međutim, sada je skupina od 16 američkih senatora predvođenih republikancem Marcom Rubiom i demokratkinjom Kirsten Gillibrand poslala zajedničko pismo Pentagonu upozoravajući da se Ured suočava s “nedostatkom sredstava koji će omesti njegovu sposobnost da ispuni svoju misiju”.

“Iznos naveden u povjerljivom prilogu ključan je za znanstveni plan AARO-a, a nedostatak financiranja za te sposobnosti predstavlja ozbiljnu prepreku misiji AARO-a”, stoji u pismu.

Stvari su zapravo toliko loše da je AARO navodno imao samo tri zaposlenika s punim radnim vremenom.

“Imaju nekoliko dodatnih pomoćnika, ali to je mali ured u Crystal Cityju u Virginiji. Međutim, sumnjam da su u procesu uključivanja većeg broja djelatnika”, tvrdi neimenovani izvor.

Drugi izvor koji je posjetio ured u međuvremenu ga je opisao kao “spilju vjetrova”.

“Uglavnom prazni stolovi, ali koliko se sjećam bilo je oko pet ljudi, uključujući ravnatelja AARO-a dr. Seana Kirkpatricka i njegovog zamjenika. Svakako je točno da AARO nije dobio odgovarajuća sredstva za podršku svom radu kako bi uključio novac za istraživanje, razvoj i analize”, tvrdi izvor.
Još ćemo vidjeti hoće li pismo pomoći u osiguravanju dodatne podrške za Ured.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.