fbpx
Screenshot/Youtube

Nakon lipanjskog izvješća Kongresu, Pentagon prešao s riječi na djela: Osnivan novi odjel za identifikaciju NLO-a!

Autor: Zlatko Govedić

Američko Ministarstvo obrane službeno je objavilo svoje najnovije napore da se dođe do dna misterije NLO-a. Poznata kao “Skupina za sinkronizaciju identifikacije i upravljanja zračnim objektima” (AOIMSG), nova postrojba služit će kao nasljednik Radne skupine za neidentificirane zračne pojave američke mornarice.

Prema službenom priopćenju Ministarstva obrane, AOIMSG će “sinkronizirati napore u Ministarstvu i Vladi SAD-a na otkrivanju, identificiranju i pripisivanju objekata od interesa u zračnom prostoru za posebne namjene (SUA), te procjeni i ublažavanju svih povezanih prijetnji sigurnosti leta i nacionalne sigurnosti”.

Pentagon je također najavio formiranje Izvršnog vijeća za identifikaciju i upravljanje zračnim objektima (AOIMEXEC), koje će se sastojati od dužnosnika Ministarstva obrane i drugih obavještajnih agencija te će biti “mjesto za međuagencijsku zastupljenost američke vlade”.

U službenom priopćenju još se dodaje:

“Upadi bilo kojeg zračnog objekta u naš zračni prostor za posebne namjene predstavljaju zabrinutost za sigurnost leta i operacije te mogu predstavljati izazove nacionalne sigurnosti. Ministarstvo vrlo ozbiljno shvaća izvješća o upadima – bilo kojeg zračnog objekta, identificiranog ili neidentificiranog – te istražuje svaki od njih.

Ova je odluka rezultat planiranja i suradnje koju su proveli Ured za stjecanje i održavanje te drugi odsjeci Ministarstva obrane prema uputama zamjenice ministra Kathleen Hicks, kako bi se riješili izazovi povezani s procjenom neidentificiranih zračnih fenomena (UAP) koji se događaju na vojnim poligonima i instalacijama ili blizu njih istaknutim u podnesenom izvješću o preliminarnoj procjeni Kongresu u lipnju 2021. godine.

Izvješće je također identificiralo potrebu za poboljšanjem procesa, politika, tehnologija i obuke kako bismo poboljšali našu sposobnost razumijevanja neidentificiranih zračnih fenomena.”
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.