fbpx
Screenshot/Youtube

NAJVEĆE ARHEOLOŠKO OTKRIĆE: Usred prašume otkriven ‘izgubljen grad divova’!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Otkriće “izgubljenog grada divova” u Ekvadoru jedno je od najvažnijih arheoloških otkrića 21. stoljeća. Drevne legende u Ekvadoru govore o vremenu kada su divovi hodali Zemljom te kada su ta bića stvorila ogromne megalitske gradove koje je priroda progutala tisućama godina poslije.

Čak i prije no što je otkriven drevni megalitski grad, mnoge lokalne legende govorile su o vremenu kada su nevjerojatna gigantska bića nastanjivala udaljeno područje Ekvadora.

Po njima su divovi stvorili megalitske lokalitete, a ovaj drevni grad samo je jedan od mnogih koji se navodno nalaze na tom području. Da bi pronašli izgubljeni grad divova, skupina istraživača udružila se s lokalnim stanovništvom koje je bilo duboko uvjereno da je ovaj drevni grad zaista postojao.


Kada su istraživači stigli u izgubljeni grad divova, otkrili su niz megalitskih struktura, od kojih je najveći bio visok i širok 80 metara pod nepravilnim kutem.

Masivna piramidalna konstrukcija napravljena od ogromnih kamenih gromada ima masu od najmanje dvije tone. Na vrhu piramide nalazi se ravan, poliran kamen za koji se vjeruje da je korišten za ceremonijalni ili žrtveni štand.

Izgleda kao popločani zid, drevna ulicu ili plaža pod kutem od 60 stupnjeva, poput krova velike strukture, rekao je francusko-američki arheolog Benoit Duverneuil.

Mnogi kameni bili su savršeno poravnati, imali su oštre rubove te su izgledali kao da su ih oblikovale ljudske ruke.

Prema grupi istraživača koji su otkrili zagonetnu gigantsku piramidu, tijelo strukture očito je bilo pokriveno lišajevima, iako su preostale vidljive gromade otkrile debeli sloj “neprobojnog” materijala koji je držao kamenje zajedno. Mnogi vjeruju da je taj misteriozni materijal dokaz “betonskog” materijala koji se rabi u Srednjoj Americi.
Međutim, strukture pronađene u gradu divova nisu bile najimpresivnija otkrića. Prema arheolozima, najznačajnija otkrića jesu preveliki i čudni alati. Sama veličina alata nemoguća je za ljudsku upotrebu. Prema Bruceu Fentomu, piscu, istraživaču i članu tima koji je pronašao ovaj pretpostavljeni grad divova, ovo je krajnji dokaz koji dokazuje da su divovi naseljavali Zemlju u dalekoj prošlosti.

Ipak, znanstvenici smatraju da grad ne postoji. Godine 2013. ekvadorsko je ministarstvo kulture poslalo svoje predstavnike da istraže izgubljeni grad divova, no zaključili su da piramida nije ništa drugo doli prirodna formacija.
Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.