Screenshot/Youtube

Najveća obitelj na svijetu broji 199 članova: Svi žive pod istim krovom, pogledajte kako to izgleda

Autor: Zlatko Govedić

Najveća poznata obitelj na svijetu broji 199 članova koji žive pod istim krovom u selu Baktawngu u državi Mizoramu na sjeveroistoku Indije.

Pu Ziona, patrijarh obitelji, preminuo je 2021. godine u dobi od 76 godina zbog komplikacija uzrokovanih hipertenzijom i dijabetesom, ali njegova obitelj i dalje dijeli isti impresivni kompleks koji je izgradio na brdima Baktawnga.


Odmah nakon Pu Zionine smrti, članovi obitelji suočili su se s promjenama. Neki od njegove djece osnovali su vlastite obitelji, a trenutni broj članova iznosi 199. Obitelj se okuplja dva puta dnevno u velikoj dvorani svog doma kako bi zajedno jeli, stvarajući sliku koja više podsjeća na kantinu nego na obiteljsku blagovaonicu.

“Iako želimo nastaviti Pu Zioninu baštinu, nismo kao on. On je bio izabran od Boga, a mi smo obični ljudi i ne možemo imati više supruga”, nedavno je izjavio Record, jedan od Zioninih mlađih sinova.

Unatoč tradicionalnom načinu života, članovi obitelji razmišljaju o slanju svoje djece na mjesta gdje bi mogla dobiti bolje obrazovanje i povećati svoje izglede za uspjeh u životu. U selu se trenutno gradi još jedna kuća za rastuću obitelj, najavljujući kraj razdoblja zajedničkog života pod istim krovom.

‘Crkva nove generacije’

Pu Ziona predvodio je kršćansku sektu Chhuan Thar Kohhran (Crkva nove generacije) u državi Mizoramu, gdje su ga smatrali “prorokom i izabranikom Boga”. Njegova vjerska zajednica, koja podržava poligamiju, broji 2600 članova, a većina živi u Baktawngu.

Kućanica skinula podne daske i zgrozila se: Pogledajte što joj je godinama raslo usred sobe
Unatoč Pu Zioninoj smrti, njegov utjecaj i dalje se osjeća unutar zajednice. Njegove slike i portreti ukrašavaju obiteljski dom, a njegovi potomci nastavljaju njegovu ostavštinu.

Čuvanje obitelji od 199 članova, osiguravanje hrane i odjeće, nije lak zadatak. Srećom, svi članovi pridonose radu obiteljskih farmi, poljoprivrednim radovima te radu u četiri stolarske i jednoj aluminijskoj radionici.

Iako je Nunparliana, Zionin najstariji sin, svjestan da obiteljska tradicija poligamije može umrijeti s njim jer ima dva braka, ostaje nada da će ta iznimno velika obitelj ostati složna još dugi niz godina.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.