AIM4Truth

NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA: Ova kuglica mogla bi vas doživotno opskrbiti energijom?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

“Globalisti se stoljećima plaše tehnoloških izuma. Oni žele kmetove, a ne obrazovane, inovativne i ravnopravne ljude koji bi jednog dana mogli shvatiti da ih iskorištavaju ekonomski paraziti. Umjesto teške borbe da si osigura hranu i krov nad glavom, čovječanstvo je sanjalo o tome da dosegne nebo. Da bi to postiglo, potrebne su mu napredne tehnologije za proizvodnju energije”, piše bloger Condor na web stranici AIM4truth.

“Jedno od takvih postignuća bili su GALT kemijski reaktori (GALT = Geothermal Atmospheric Liquified Thorium tj. geotermalni atmosferski tekući torij). Nažalost, globalisti su uvidjeli da je to još jedna prijetnja statusu quo i njihovom skrovitom vladanju nad čovječanstvom u cjelini.

GALT se razvio iz Projekta Manhattan tijekom Drugog svjetskog rata, sredinom 1940-ih, kada je oformljen kongresni Zajednički odbor za atomsku energiju (JCAE) i predsjednikova Komisija za atomsku energiju (AEC). U razdoblju između 1950-ih i 1960-ih, znanje o GALT-u skrivalo se od svjetske javnosti. Ova tehnologija smatrala se takvim probojem u sferi energetskog razvoja da je neko vrijeme držana tajnom zbog prijetnje američkoj nacionalnoj sigurnosti, kako je se ne bi dočepao Sovjetski Savez. Ranih 1960-ih, kada je izumitelj GALT-a postao znanstveni savjetnik predsjednika Kennedyja, istraživanje torija i svemira nagovještavali su blistavu budućnost Amerike. Sve se to promijenilo s ubojstvom Kennedyja, 22. studenog 1963. godine.

Globalisti će dopustiti samo opasnim lakovodnim reaktorima tj. reaktorima s hlađenjem na običnu vodu (engl. skraćenica PLWR) da se natječu s njihovim monopolima fosilnih goriva. (Temelj današnje nuklearne energetike čine upravo lakovodni reaktori; takav tip reaktora ima i Nuklearna elektrana Krško; op. prev.)

Poslušnici globalista ne samo da su se oglušili o upozorenja inženjera nuklearnih elektrana, već su zaprijetili da će sudski goniti i zatvoriti svakoga tko svoja strahovanja pokuša iznijeti pred svjetsku javnost.

Tako je jedan od najvećih energetskih izuma 20. stoljeća ostao zakopan u svojevrsnoj “vremenskoj komori”.




GALT će biti ponovo otkriven, 25 godina poslije, iza metalnih vrata, unutar nekadašnjeg laboratorija u sklopu tajnog Projekta Manhattan, pod nadzorom Ministarstva energetike (DOE) od 1975. godine.

Sada, u 2018-oj, toliko godina nakon ponovnog otkrivanja GALT-a od strane NASA-inog fizičara Kirka Sorensona, konačno možemo sastaviti komadiće puzzlea tj. slagalice. Dr. Sorensen je saznao da je krajem 1940-ih, dr. Alvin Weinberg, direktor Nacionalnih laboratorija Oak Ridge, preporučivao torij, element nazvan po skandinavskom bogu Thoru, kao bezopasno gorivo za kemijske reaktore – gorivo koje bi podmirilo buduće čovjekove potrebe za energijom ne samo na Zemlji, nego i tijekom istraživanja našeg solarnog sustava. NASA je otkrila obilata nalazišta torija na Mjesecu i Marsu.

Torij je, inače, potpuno bezopasan i od njega se ne može napraviti nuklearno oružje. Možda je to glavni razlog zašto je maknut u stranu.




U priči o toriju, kao u napetom krimiću, imamo mito, seks, ucjene te izdaju. Imamo čak i ubojstva i eliminaciju, na ovaj ili onaj način, moćnih dužnosnika, uključujući predsjednike iz prošlog, 20. stoljeća.

Uostalom, takav napeti ‘krimić’ i postoji, a napisala ga je čuvena Ayn Rand, rusko-američka spisateljica i filozofkinja.

Njezin roman Pobunjeni Atlas (Atlas Shrugged), objavljen 1957., počinje s pitanjem „Tko je John Galt?”, koje se ponavlja više puta u knjizi. John Galt je zapravo Alvin Weinberg, izumitelj GALT-a, kojeg je Ayn Rand poznavala od rane mladosti. (No, to je jedna druga i poduža, ali vrlo uzbudljiva i napeta priča kojoj ćemo se posvetiti u jednom od sljedećih brojeva magazina Svjetlost; op. ur.)

Gornji prikazi uzeti su iz strogo povjerljivih fotografija snimljenih u Nacionalnom laboratoriju Oak Ridge krajem 1960-ih. Jedan GALT kemijski reaktor uspješno je probio granicu od 6000 sati neprekidnog probnog rada. Početkom 1970-ih, GALT je bio spreman za komercijalnu upotrebu.

Poput Teslinih tehnologija stoljeće ranije, GALT bi bio okončao ovisnost svijeta o nafti te bi usmjerio čovječanstvo na novi put istraživanja i napretka.

Da su GALT kemijski reaktori ušli u komercijalizaciju početkom 1970-ih, čovječanstvo bi imalo neograničenu, jeftinu, čistu i bezopasnu energiju koja bi mu osigurala miran i bogat opstanak na ovom planetu.

No, GALT se morao zataškati. Nuklearna industrija morala se implodirati inferiornim i skupljim procesima.

Zašto?

Kako bi se dopustila daljnja ovisnost svijeta o globalističkim naftnim monopolima (uz oslanjanje na pogubnu nuklearnu energiju koja svaki čas prijeti katastrofom s nesagledivim posljedicama; op. prev.). Bez znanja američke i svjetske javnosti, ponovo smo vraćeni u naftno doba… i sve to pod izlikom nacionalne sigurnosti!

Godine 1973., globalisti su naredili da se otpusti izumitelj GALT-a i da se raspuste stotine inženjera koji su za njega radili. Također su posredno nadgledali razmontiranje nacionalnog državnog laboratorija kojeg je direktor GALT-a sjajno vodio desetljećima.

Globalisti će dopustiti razvoj samo nekonkurentne tehnologije, poput vjetrene i solarne, koje se moraju subvencionirati novcem poreznih obveznika. Tehnologija slobodne energije izgubila je još jednu bitku”, zaključuje Condor.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.