fbpx
Ilustracija

Na internetu je objavljeno 29 eseja s najboljim ‘dokazima’ za život nakon smrti: Svi su vam dostupni!

Autor: Zlatko Govedić

Još početkom godine američki poduzetnik Robert Bigelow (76), koji je često iskazivao interes za fenomen NLO-a i čiji je utjecaj doveo do pokretanja Programa napredne identifikacije prijetnji u svemiru (AATIP), pokrenuo je natječaj s ciljem pronalaženja dokaza o tome što nam se događa pošto umremo.

Pokrenuto kroz “Bigelow Institute for Consciousness Studies”, natjecanje je imalo za cilj potaknuti znanstvenike, filozofe i druge mislioce da pišu eseje u kojima se izlažu argumenti za život nakon smrti. Pobjednicima natječaja, koji su osvojili prva tri mjesta, dodijeljene su nagrade do 500.000, 300.000 i 150.000 dolara.

Nekoliko tjedana nakon objave, svih 29 pobjedničkih eseja objavljeno je na web stranici Instituta Bigelow, što nam svima omogućuje pristup i čitanje.

“BICS s ponosom objavljuje svih 29 pobjedničkih eseja. Nijedan od njih nije prije objavljen. Eseji predstavljaju potpuno nov skup radova koji su napisani za naš natječaj. Nadamo se da će ovi eseji zajedno pružiti vrijedan resurs za istraživače i cjelokupnu javnosti za predstavljanje dokaza za opstanak ljudske svijesti nakon tjelesne smrti”, navodi se u priopćenju Instituta.

“Dok čitatelji proučavaju tri najbolja eseja autora dr. Jeffreyja Mishlovea, dr. Pima van Lommela i dr. Lea Ruickbiea, postat će očito da postoji velika raznolikost pristupa koji dokazuju opstanak ljudske svijesti nakon tjelesne smrti. Pobjednici su izabrani na temelju snage iznesenih argumenata”, zaključuje se u priopćenju.

Radove možete pročitati ovdje.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.