Screenshot/Youtube

MISTERIOZNA AGARTHA: U tajnosti se traga za izgubljenim podzemnim carstvom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Američki viceadmiral Richard E. Byrd (1888.–1957.) u veljači 1947., neposredno prije odlaska na putovanje preko sjevernog pola, najavio je: “Volio bih vidjeti zemlju iza pola. To je područje središte velike enigme”.

Prema nekim mišljenjima, vjeruje se da je tijekom ljeta admiral Byrd išao preko sjevernog pola, a preko radija je rekao da snijeg nije bio snijeg nego ogromna područja s planinama, šumama i vegetacijom, ogromna jezera i rijeke sa životinjama koje su izgledale kao mamuti.

Prije smrti, rekao je da je postojala zemlja iza pola koja je bila “začarani kontinent na nebu, stalna misterija Zemlje”,

Ta zemlja, prema drugim teorijama, bila je legendarni dom nevjerojatne izgubljene civilizacije. Mogućnost da je Zemlja šuplja i da joj se može pristupiti preko sjevernog i južnog pola te da tajne civilizacije cvjetaju unutar nje, potakla je maštu ljudi kroz desetljeća.

Vjeruje se da zemljovid koji je sačinio kartograf Heinrich C. Berann (1915.–1999.) prikazuje ulazak u unutarnju Zemlju, Kraljevinu Agarthu. Na tom zemljovidu može se vidjeti antarktički kontinent bez njegova debelog sloja leda.


No najintrigantniji detalj jest prisustvo podvodnih prolaza koji se protežu preko čitava kontinenta te se čini da se približavaju točnoj lokaciji koja je identificirana kao otvaranje prema šupljoj Zemlji ili “Unutarnjoj Zemlji”.

Leonhard Euler (1707.–1783.), matematički genij iz 18. stoljeća, zaključio je da je Zemlja šuplja, da sadrži centralno sunce i da je naseljena. I Edmond Halley (1656.–1742.), otkrivač Halleyeva kometa, također je vjerovao da je Zemlja iznutra šuplja te da ima “tri sloja”.

Nedavno je otkrivena mapa Trećeg Reicha na kojoj je prikazano nekoliko tajnih prolaza kojima su se koristili njemački brodovi za pristup tajanstvenim podzemnim područjima, kao i kompletnu mapu obje hemisfere te misteriozno kraljevstvo Agarthe.

U pismu koje je navodno napisao Karl Unger, jedan od članova posade njemačkog broda, navodi se da su stigli do unutrašnjosti Zemlje te da nisu razmišljali o povratku.

Čini se da su sve te priče poduprte brojnim otkrićima, a nedavno su znanstvenici otkrili veliki ocean vode unutar Zemljinog ogrtača te ističu da je riječ o velikom vodenom “tankeru” koji bi triput mogao napuniti oceane na Zemlji.

Smatra se da je Antarktika ulaz u izgubljenu “Arijsku domovinu Thule”. U antičkoj Grčkoj vjerovalo se da je Thule udaljeno mjesto koje se nalazilo izvan “granica poznatog svijeta”.

Inače, 2001. Nacionalna agencija za geoprostorne obavještajne službe SAD-a i Ured za podršku aerogeofizičkim istraživanjima otkrili su postojanje magnetne anomalije za koju se vjeruje da se nalazi na istočnoj obali jezera Vostok na Antarktici, a smatra se da je anomalija zapravo prouzrokovana umjetnom tvorevinom.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.