flickr

Otkrivene su bilješke britanskog vojnika o majci Hitlerovog djeteta

Autor: T. J.

'Danas je bio zanimljiv dan. Posjetili smo kuću u kojoj je Hitler kao kaplar odsjeo tijekom prošlog rata i upoznali ženu koja ima dijete s njim, sina za kojeg tvrdi da se sada s francuskim trupama bori protiv Njemaca.'

Bivši inženjer britanskih trupa koje su sudjelovale u okupaciji Normandije, tj. u famoznoj operaciji Dan D, u svom je dnevniku iznio i bilješku o poznanstvu sa ženom koja je tvrdila da ima sina s Hitlerom.

Leonard Wilkes je u dnevnik koji je vodio tijekom cijelog rata u bilješci od 30. rujna 1944. godine napisao: ‘Danas je bio zanimljiv dan. Posjetili smo kuću u kojoj je Hitler kao kaplar odsjeo tijekom prošlog rata i upoznali ženu koja ima dijete s njim, sina za kojeg tvrdi da se sada s francuskim trupama bori protiv Njemaca.’

Tri dana poslije ove bilješke Leonard je sa svojom jedinicom otputovao za Bruxelles i više se niti u dnevniku niti po povratku kući nije vraćao ovoj nevjerojatnoj tvrdnji. Njegov sin Alan je s bratom Gordonom dnevnik otkrio tek 1980. godine nakon smrti svog oca.

– Bio sam šokiran kada sam ovo pročitao, moj otac nikad nije govorio o ratu, a do njegove smrti nisam ni znao da postoji dnevnik – rekao je 72-godišnji Alan.

Iako je Alan smatrao da je tvrdnja o Hitlerovom djetetu fascinantna, prenosi Birmingham mail, nije mislio da bi zanimala ikoga izvan njegove obitelji. Bilješka ovog birminghamskog vojnika potvrđuje tvrdnje Jean-Marie Loreta koji je oduvijek tvrdio da je Hitlerov sin, a dobiva sve više na značaju otkako su se prošli mjesec u Francuskoj i Njemačkoj pojavili novi dokazi koji upućuju na Hitlerovu plodnu francusku ljubavnu aferu iz Prvog svjetskog rata.

Sliku dnevnika s razgovjetnim tekstom (na engleskom jeziku) možete vidjeti prateći sljedeću poveznicu, gdje možete i usporediti slike Jean-Marie Loreta s Hitlerom.

Autor:T. J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.