Flickr

OTKRIVEN IDENTITET JACKA TRBOSJEKA: Nitko nije ovo očekivao!

Autor: Dnevno.hr

“Jack the ripper” ili Jack trbosjek, jedan je od najpoznatijih serijskih ubojica kojeg nikad nisu uhvatili, međutim, što ako je Jack bio Jackie?

Zabavni park u Londonu rekreira najgore događaje u povijesti grada, uključujući crnu smrt, izdaju prahom, Sweeney Todd, liječnike kuge i druge atrakcije. Najnovija atrakcija, samo za ograničeno vrijeme, bavi se idejom kako je Jack Trbosjek, Londonski serijski ubojica poznat kao Jack The Ripper, mogao zapravo biti Jackie The Ripper.

London Dungeon otvoren je 1976. godine, počeo je kao muzej voštanih ličnosti. Kasnije  su zamjenili figure pravim glumcima kako bi rekreirali povijesne događaje u Londonu.

Nedavno popularnost im je skočila zbog ideje da Jack trbosjek je zapravo mogao biti žena, i to povodom izjava svjedoka zadnje žrtve ubojice, Mary Jane Kelly. Svjedoci su naime tvrdili kako su uočili osobu koja se udaljava sa mjesta ubojstva u njezinoj odjeći. To je navelo Johna Morrisa, autora “Ruke žene”, da razmotri ideju kako je ubojica žena.

“Jack je četiri od pet žrtava uklonio maternicu, dok je na petoj dokazan pokušaj uklanjnja.” izajvio je Morris koji misli da to ukazuje da ubojica nije nužno liječnik, nego liječnikov asistent.

Lizzie Williams, glavni Morrisonov sumnjivac, bila je  asistentica svom suprugu (lječniku u to doba) u vrijeme ubojstava, a oni nisu mogli imati vlastitu djecu, što objašnjava mržnju prema prostitutkama koji su uvijek bile trudne.

Morris također sugerira da je Lizziein suprug možda imao odnos s Mary Jane Kelly, što je moglo natjerat Lizzie da, ne samo je ubije, već da se prerušio  u žrtvinu odjeću s ciljem da provocira vlastitog muž, Sir Johna Williamsa, koji je bio osumnjičenik u ubojstvima.

Također žrtve nisu bile seksualno napastovane, što bi većina muških ubojica tog doba i učinilo.

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.