Screenshot/Youtube

MISTERIOZNI KOSTURI S TRI PRSTA U PERUU: ‘Izgledaju kao ljudi, ali nisu’

Autor: dnevno.hr

Navedeni kosturi prema napravljenim analizama datiraju 6,500 godina

Profesor Konstantin Korotkov sa Sveučilišta u Sankt Peterburgu izjavio je nakon pregleda pet misterioznih kostura koji imaju samo tri prsta kako riječ o humaniodnoj vrsti, iako nije riječ homo sapiensu. Korotkov je radio istraživanje na kosturima koje su prošle godine arheolozi pronašli u Nazci, u Peru.

Navedeni kosturi prema napravljenim analizama datiraju 6,500 godina.

“Analize tkiva ukazuje da su humanoidi. Njihova DNK ima 23 parova kromosoma, baš kao i naša vrsta.  Četiri kostura su muškog spola, svaki s Y-kromosomom. Čini se ljudskim, ali nisu.”, izjavio je profesor Korotkov za Sputnik News.

Poznati profesor nije jedini koji ima stav kako nije riječ o prijevari prema prvim rezultatima analiza koje imaju.

Doktor Edson Vivanco, stručnjak za kosti, također dijeli stav kako nije riječ o prijevari.

“Postoji puno detalja koji pokazuju kako su kosturi pravi. Stvoriti takvu lubanju bi bio usitinu težak posao,” te je ustvrdio kako bi on bio prvi koji bi prijavio prijevaru.

“U ovom trenutku proučavamo dokaze i za sada nismo pronašli ništa što sugerira prijevaru ili da su tijela bila modificirana ili promjenjena na neki način. Imamo puno dokaza koji govore kako su to pravi kosturi”.

Arheološke prijevare u ovo doba nisu nemoguće, ali su izuzetno teške.

Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.