Photograph: Ted Soqui/ Ted Soqu

MISLILI DA IH ‘ŠTITI’ APLIKACIJA TELEGRAM! Pomrsili račune teroristima i ‘ukrali’ im 2 milijuna dolara u kriptovalutama!

Autor: Dnevno

Pojavom kriptovaluta i njenom brzom popularizacijom krenula su upozorenja kako bi ih mogli koristiti teroristi a za financiranje svojih operacija.

Tri velike terorističke organizacije – Hamasovo vojno krilo “brigade Al-Qassama”, Al Qaida i Islamska država (IS) – odlučile su organizirati donatorsku akciju i prikupiti nešto novca za svoje akcije.

Pomoću društvenih mreža i službenih internetskih stranica, od svojih su istomišljenika tražili donacije u obliku bitcoina, ali ubrzo su im dobro zamišljenu ideju otkrile američke vlasti i potom potpuno pomrsile račune, točnije ispraznile!

Naimne, iz američkog Ministarstva pravosuđa, vlasti su uspjele preuzeti kontrolu nad jednom od stranica i preusmjeriti uplate umjesto u virtualni novčanik Hamasa, u svoj virtualni novčanik.

S druge strane, pripadnici Al Qaide tražili su donacije za kupovinu novog oružja i to putem aplikacije za dopisivanje Telegram, dok su pripadnici IS-a koristili svoju internetsku stranicu i Facebook kako bi prodavali lažnu zaštitnu opremu za COVID-19 i tako prikupili sredstva.

Ništa nije bilo skriveno. Teroristi su mislili da su zaštićeni jer aplikacije koriste enkripciju, rekao je Reutersu jedan od američkih agenata.

Epilog cijele akcije su zaplijenjene stotine računa za kriptovalute, četiri internetske stranice, te isto toliko Facebook profila s ukupno 2 milijuna dolara u kriptovalutama.




Riječ je o najvećoj zapljeni kriptovaluta povezanoj s terorizmom, pohvalili su se u Ministarstvu pravosuđa!  U akciju su bili, uz Ministarstvo, uključeni i agenti FBI-a, Domovinske sigurnosti i IRS-a, piše Reuters.

Zbogom prometnim gužvama! Leteći automobili postaju naša realnost




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.