MASONI POTVRDILI: Ginut ćemo, ne za Dom, nego za Europu!

Autor: Z. K.

 Macronov govor pred njegovim diplomatskim zborom krajem kolovoza 2017. otkriva stvarnu ideju Europe

Emmanuele Macron ili  novovjeki Zaratustra krajem kolovoza ove godine rekao je sljedeće: ‘Mjesto gdje možemo stvoriti poluge naše moći, mjesto suvereniteta za Francusku je Europska Unija’. 

Čemu onda uopće Francuska kao država, možemo se logično pitati, ako joj čak njen prvi čovjek odriče suverenitet, čemu uopće sav taj skupi državni aparat sa svojim Jupiterom na čelu, kako francuski mediji već posprdno nazivaju Macrona?

Poluge moći na koje Macron misli i kojima se nada, kao svaka razbaštinjena i od svjetskih hijena izjedena EU državica, su novac iz EU fondova (dakle, na žalost i naš novac koji uplaćujemo), jedno Ministarstvo financija, dakle, jedinstveni budžet, koje će Francuzima pod blagoslovom zaštitnice Merkel dijeliti šakom i kapom, pa čak i uz uvjet da se Njemačka odrekne svoje financijske neovisnosti i tako ugrozi ekonomsku stabilnost svoje zemlje, a sve poradi ideje o jakoj EU?

Moguće da je upravo tako jer je u Bugarskoj nedavno Macron održao ‘veličanstveni’ govor o razlici malih i velikih država – dakle, Francuska, kao velika, ‘naći će opet svoje mjesto pod suncem samo ako bude vodila bitke za nešto što je puno veće od nje same!’

Opet je Europa s njim dobila svog revolucionara kojeg neki nazivaju i Mačkom u čizmama od sedam milja. A taj ‘hrabri čovjek’ išao je u Poljsku vrijeđati Poljake da zaborave na svoju suverenost, da više nisu slobodni, kako si umišljaju i to sve poradi jadnog novca kojem se nada iz ‘moćne’ EU od gđe. Merkl koja ga je, naravno, tamo i poslala, jer se sama ne usudi reći to Poljacima nakon sramne povijesne aneksije Poljske.

Dakle, taj Jupiter koji na pomade besramno troši pare svojih podanika ipak je samo arogantni potrčko svojih gospodara kaosa. Jer, jedino se naravno Macron, čija je povijest zemlje slično velika kao i povijest Poljske, sjetimo se samo Jana Sobjeskog i pape Ivana Pavla II., može se suprotstaviti Poljacima, lukavo, zar ne?

Sve bi to bilo samo pomalo smiješno da nije i opasno jer tek nakon Macronovog govora kojeg su mediji uglavnom prešutjeli, a i u samoj Francuskoj je nastao čudni muk, Juncker se ovih dana usudio nastaviti pred cijelom EU održati skoro u dlaku isti govor – države EU, zaboravite na sebe, dajte nam sve, svoju povijest i sadašnjost, svoju budućnost, svoju slobodu i sav svoj novac u jednu kasu, a mi ćemo onda, kao dobra majka, udijeliti svakom po potrebama, tko treba više, dobit će više jer više i troši i obratno.

Cijeli misao Macronovog i Junckerovog govora je u, Marxovim rječnikom rečeno, ‘odumiranju države’, a sve ostalo su nafilcani dodaci. Zanimljivo je i to kako Macron vidi francusku kulturu koja je, mora se priznati, itekako u temeljima stare Europe.

On ne govori o posebnosti francuskog narodnog genija, na što bi imao pravo, i kojeg bi trebalo njegovati i štititi, ne za njega ne postoji francuska kultura koju bi diplomati trebali  nego samo skup kulturnih resursa države Francuske koji pridonose globalnoj moći planete Zemlje, koja je po njemu najveće dobro kojem treba težiti.

Sve što je najavio Juncker, prvo je rekao Macron – nacionalna vojska ide u zaborav, gradit će se jedinstvena vojska EU kao inkluzivni dio ili potpora NATO-u, pa kad kao sad npr. Slovenci nešto hoće to neće moći jer će njihovi vojnici biti svugdje samo ne u Sloveniji, a u Sloveniji će npr. biti hrvatski, rumunjski i možda čak i kineski vojnici, tko zna, ali ako, u buduće, jedan predsjednik EU,  zaključi da vojska, tj. vojska od stranaca  treba djelovati u nekoj nemirnoj i neposlušnoj regiji Francuske ili bilo gdje u EU, to će onda moći ako takvi nemiri ugrožavaju jedinstveni suverenitet EU.

I to je cijela priča, ništa novo, samo su sad to rekli svima, javno i glasno a mali Jakovčići svud se rastrčali, radi svojih osobnih probitaka, uvjeravati nas kako je za nas najbolje ošišati se do gola poradi te Velike kape, zaboraviti i na spol i na rod, jer na više neće biti na sceni.
Kao da nismo preživjeli već Jugoslaviju, ostali živi, pa čak i pobijedili. U buduće poradi plašljive Merkel, pratite Macrona i znat će te kud ide ovaj Levijatan jer politiku Macrona i tako su Francuzi već nazvali “diplomacijom permanentnih talambasa”.
Ginut ćemo ne za dom, nego za Europu. Prekrasno!

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.