Ilustracija

Mason iz 19. stoljeća najavio Treći svjetski rat?’Izazvat ćemo kataklizmu, a svijet će prihvatiti Luciferov nauk’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Jedan od najvećih masona Albert Pike 1871. napisao je pismo Giuseppeu Mazziniju, talijanskome političaru i revolucionaru, u kojemu otkriva plan Iluminata za Treći svjetski rat.

Pikeovo je pismo bilo izloženo u knjižnici Britanskoga muzeja u Londonu do 1977. godine, prije no što je neobjašnjivo uklonjeno od očiju javnosti.

Pike je bio mason 33. stupnja, okultist, Veliki Meštar i kreator masonskog Škotskog reda Reite.

Donosimo izvadak iz pisma:

“Prvi svjetski rat mora biti ostvaren kako bi omogućio iluminatima da zbace s položaja moći ruske careve i time Rusiju učine tvrđavom ateističkog komunizma. Razilaženje i neslaganje između britanskog i njemačkog carstva, uzrokovano agentima iluminata, bit će uzeto kao poticaj za taj rat. Na kraju rata uspostavit će se komunizam kako bi se preko njega uništilo i druge vlade te oslabili utjecaji religija…

Drugi svjetski rat treba biti potaknut iskorištavanjem razlika između fašista i političkih cionista. Taj rat treba da bude uspostavljen na takav način da za posljedicu ima uništenje nacizma te jačanje cionizma u toj mjeri da omogući uspostavljanje suverene države Izrael u Palestini. Tijekom drugog svjetskog rata međunarodni komunizam mora postati toliko jak da bude protuteža kršćanstvu, koje će biti obuzdano i držano u pozadini sve do trenutka kada će biti potrebno za konačnu socijalnu kataklizmu.

Treći svjetski rat mora biti potaknut iskorištavanjem različitosti, uzrokovanih agenturom iluminata, između političkih cionista i vođa islamskog svijeta. Rat treba da bude vođen na takav način da se islam i politički cionizam međusobno unište. U međuvremenu, ostale će nacije, još jednom podijeljene po tom pitanju, biti prisiljene boriti se do točke potpune fizičke, moralne, duhovne i ekonomske iscrpljenosti… Nahuškat ćemo nihiliste i ateiste; isprovocirat ćemo ogromnu socijalnu kataklizmu koja će u svojim strahotama narodima jasno pokazati učinak potpunog ateizma, izvor divljaštva i najkrvavijeg previranja.




Tada će širom svijeta građani, prinuđeni braniti se od revolucionarnih svjetskih manjina, istrijebiti te uništavače civilizacije, i gomile, razočarane kršćanstvom, čiji će deistički duh od tog trenutka biti bez smjera i cilja, žudeći za idealom, ali ne znajući na što bi usmjerili svoje obožavanje, primit će istinsko svjetlo kroz univerzalnu objavu čistog Luciferova nauka koji će napokon biti iznesen pred javnost. Ta će objava biti rezultat općeg reakcionarnog pokreta koji će uslijediti nakon uništenja i kršćanstva i ateizma, oba istovremeno pobijeđena i iskorijenjena”, stoji u pismu.

Ipak, neki stručnjaci dovode u pitanje autentičnost ovoga pisma.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.