pixabay

LOKALNO STANOVNIŠTVO U STRAHU: Tajlandska špilja koja je PROGUTALA dječake krije JEZIVU, MRAČNU TAJNU

Autor: MiMi

Dvanaestorica dječaka i njihov nogometni trener spašeni su iz špilje u tajlandskoj pokraini Chiuang Rai u kojoj su bili zarobljeni više od dva tjedna. Malo koji medij izvijestio je da su na ulazu u špilju brojni Tajlanđani ostavljali darove u obliku nakita i namirnica te mrmljali tihe molitve. Činili su to kako bi udobrovoljili duha za kojieg vjeruju da boravi u špilji i kojeg su dječaci naljutili pa ih je progutao.

Naime, u blizini špilje nalazi se kip mlade žene odjevene u tradicionalnu tuniku, a u podnožnju njenih nogu nalaze se njoj posvećeni darovi. To je Jao Mae Non, mitska princeza čiji duh, vjeruju Tajlanđani, nastanjuje pećinu u kojoj su zaglavili dječaci.

Legenda kaže kako se nekad davno Jao Mae zaljubila u mladog konjušara. Kako njihova ljubav nije bila dopuštena, zajedno su pobjegli, a princeza je ubro zatrudnjela. U bijegu su naišli na pećinu koja im postade privremeni dom. Jednoga jutra, kada je mladi konjušar otišao u potragu za hranom, pronašla ga je straža princezina oca i ubila. Čuvši kobnu vijest Jao Mae probode bodežom trbuh i iskrvari u pećini. Od tog trenutka, njen duh boravi u pećinama. Njena prolivena krv pretvorila se u vodu, a njeno tijelo postade planinom koja okružuje pećinu i nalikuje na uspavanu ženu.

Neki vjeruju kako se nakon stoljeća sna uspavana princeza probudila i zarobila dječake, te ih nije pustila usprkos brojnim molitvama i darovima.

Lokalni stanovnici smatraju kako je princeza željela ljudsku žrtvu i smrću jednog od spasioca pripadnika vojne postrojbe SEAL Samarna Poonana ju je i dobila. Duh princeze  želio je krv ratnika, nalik onima koji su nekoć ubili njenog voljenog, vjeruju Tajlanđani. Njegovom krvlju, smrt mladog konjušara je osvećena, a dječaci su uspješno spašeni.

 

 

 

 

 

 

Autor:MiMi
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.