Foto: ExploreMore/Facebook

Ljudi nabasali na zapušteni nuklearni bunker: Ono što su zatekli unutra potpuno ih je iznenadilo

Autor: H.B.

Istraživačka grupa ExploreMore, poznata po svojim otkrićima neobičnih lokacija, nedavno je otkrila iznenađujuće mjesto, podzemni nuklearni bunker izgrađen tijekom Hladnog rata, koji je postao mjesto za glazbeni rejv-tulum.

Ovo otkriće zaboravljenog nuklearnog bunkera je samo po sebi rijetko i neobično, ali ono što ga čini još spektakularnijim je činjenica da se u bunkeru redovito održavaju glazbeni rejvovi. Dok su istraživali Brislington War Room u Bristolu, istraživači su iznenada čuli pulsirajuće house ritmove koji dopiru iz zvučnika unutar bunkera.


NASA snimila zadivljujući atmosferski fenomen na Marsu: Ima ih na milijune, ali videozapisi su rijetki

Šokantno je što su posjetitelji naišli na rejvere, koji su bunker koristili za svoje tajne zabave. Iznenadivši istraživače, pozvali su ih da im se pridruže. Dom, jedan od istraživača, podijelio je njihovo iskustvo. “Dopustili su nam ulazak, a šetajući kroz bunker, otkrili su nam da su ovakve zabave u bunkeru učestale, ali sve je obavijeno velom tajne, funkcionira isključivo putem pozivnica. Kako smo se približavali masivnim metalnim vratima, iznenada su se otvorila, a dim se prolio prema vani, dok su zvučnici potpuno preplavili prostor zvukom”, rekao je Dom.

Foto: ExploreMore

Bunker je netaknut

Ovaj dvokatni bunker, s armiranim betonskim zaštitnim zidovima, čuva predmete koji nisu dirani desetljećima. U vremenu kada se bunker koristi za zabave, ukrašavaju ga šarenim svjetlima koja su visjela iznad stolova koji su nekada služili kao radni prostor za centralu ili teleprintere.

“Originalne karakteristike bunkera ostale su netaknute, poput niza stolova na kojima su sjedili telefonski operateri i teleprinteristi, dok su karte i dalje visile na zidovima. Oko bunkera su postavili bajkovita svjetla koja su stvarala rejversku atmosferu, a čak su uspjeli ponovno uspostaviti električnu mrežu, tako da su i originalna svjetla bila ponovno u funkciji”, rekao je Dom.

Foto: ExploreMore

Ovaj dvokatni bunker služi kao “rijedak primjer namjenski izgrađenog ratnog skloništa”. Tijekom Hladnog rata, regionalna vlada koja se nalazila u bunkeru bila bi odgovorna za upravljanje Home Defense Regijom 7, koja uključuje jugozapad Engleske, obuhvaćajući okruge Cornwall, Devon, Gloucestershire, Somerset i Wiltshire.

Sve slike možete pogledati OVDJE.
Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.