Foto: Twitter

Ljudi na plaži stajali i gledali u nevjerici: Iz mora izašla zvijer i počela trčati plažom

Autor: H.B.

Prije nekoliko tjedana kupači i turisti na plaži Destin na Floridi, svjedočili su prizoru koji ih je u potpunosti šokirao. Naime, manji crni medvjed izronio je iz mora i počeo trčati po plaži u Meksičkom zaljevu. Mladi medvjed se malo okupao, potrčao i onda se udaljio od turista i plaže.

Dok je mali medvjed uživao u svojoj igri s vodama zaljeva, jedan turist je izjavio: “Valjda je i on na odmoru!” Njegova prisutnost, iako rijetko viđena, nije izazvala paniku jer je lokalna Komisija za očuvanje riba i divljih životinja Floride (FWC) objasnila da mladi crni medvjedi često istražuju nekonvencionalna područja u ovo doba godine. Ovaj pokušaj istraživanja može biti povezan s potrebom za pronalaskom hrane ili novog staništa, bez majčine pratnje.

Ne treba im se približavati

FWC je naglasio da, iako se može činiti neobičnim vidjeti medvjeda na plaži, to nije neuobičajeno za crne medvjede kako plivaju prema zaljevu, posebno dok tragaju za hranom. Tijekom ovog godišnjeg razdoblja, mladi medvjedi poput ovog viđenog u Destinu počinju napuštati majčino stanište i mogu se pojaviti na neočekivanim mjestima dok pokušavaju pronaći novo stanište.

Službenici su podsjetili sve da se drže sigurne udaljenosti od divlje životinje te da ih nikako ne hrane. Jennifer Majors Smith, jedna od turista koji su svjedočili ovom susretu, podijelila je svoje snimke na društvenim mrežama. Opisala je trenutak: “Čovjek je vikao ‘Medvjed!’ Očekivali biste ‘Morski pas’ ili ‘Dupin’, ali ne i ‘Medvjed’. Izašao je iz Zaljeva i izgledao je umorno. Svi smo bili šokirani i zaprepašteni što smo vidjeli. Svima nam je bilo drago vidjeti ga sigurnog od vode.”
Inače, video medvjeda na kupanju kruži već neko vrijeme društvenim mrežama i na Twitteru je do sada skupio više od 3.6 milijuna pregleda.

Zašto je nastala teorija zavjere o HAARP-u? Mnogi ga krive za jake oluje u Hrvatskoj
Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.