Wikimedia

KORUMPIRANA VLAST ODUZIMA NAM SLOBODU: Kada ćemo se probuditi?

Autor: Dnevno.hr

Čovjek je bačen u prazan prostor u kojem lebdi na kugli zvanoj Zemlja. Živimo u svijetu privida slobode onih koji vladaju. Sloboda nam je oduzeta, a mi smo robovi vlastitog uma koji igra po njihovim pravilima.

Je li čovjek spreman prihvatiti činjenicu da živi u korumpiranom sistemu i da ne postoji šansa za njegov spas?
Sistem nudi gotova pravila koja mi slijepo prihvaćamo. Zatvor i ropstvo nisu vrata koja okrenuti ključ na vratima slobode. Čovjek je sam sebe zaključao prihvaćajući unaprijed napisani scenarij.

Lakše je živjeti u prividu sreće nego se boriti za istinsku slobodu koja stoljećima već nema nikakav smisao.

Što je zapravo sloboda? Moć i pravo da razmišljamo, govorimo i djelujemo kako hoćemo zacrnjena je rukom sustava koji slobodu opravdava ratom.

Ratom se ne može dobiti sloboda. Ako ratujemo to već znači da nismo slobodni. Rat je pojam koji je sastavio narod, a preuzeo sistem. Zarobljavanje samo je još jedno stanje neostvarenja slobode.
Više ne možemo jesti slobodno hranu s drveta bez dozvole, ne možemo piti vodu s izvora jer je ona u nečijem vlasništvu.
Mi smo robovi samih sebe. Hoćemo li se probuditi?

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.