William Shatner kao kapetan James T. Kirk / Star Trek

‘KAPETAN KIRK’ IDE U SVEMIR: Ljubitelji Zvjezdanih staza oduševljeni najavom novog svemirskog leta

Autor: Zlatko Govedić

Prema medijskim izvješćima, kanadski glumac William Shatner (90) bit će jedan od putnika na sljedećem civilnom letu svemirske letjelice “New Shepard” Jeffa Bezosa. Putovanje je zakazano za listopad.

Shatner je najpoznatiji po ulozi kapetana Jamesa T. Kirka u originalnoj seriji franšize “Star Trek” (Zvjezdane staze).

Kao i za prethodnog leta u srpnju, na kojem je bio i sâm Bezos, Shatner i njegovi suputnici stići će do ruba svemira na putovanju koje će trajati oko 15 minuta. Ako do toga dođe, veteran Zvjezdanih staza postat će najstarija osoba u povijesti koja je krenula u svemir.

Kruže glasine da će se o događaju snimiti dokumentarni film, međutim Discovery je navodno odbacio koncept pa Shatnerov tim sada traži alternativni kanal.

Iako ni Bezos ni Shatner nisu službeno potvrdili let, Shatner ga je bio spomenuo u srpnju, na panelu ComicCon-a u San Diegu: “Postoji mogućnost da odem nakratko gore i vratim se dolje”.

Trenutni rekorder za najstariju osobu u svemiru jest 82-godišnji pionir zrakoplovstva Wally Funk koji se pridružio Bezosu tijekom prethodnog leta tvrtke “Blue Origin” u srpnju.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.