Meteorit / Ruth Hamilton

KAKVA SLUČAJNOST! Ženu umalo ubio meteorit: Kamen doletio iz svemira i pao na njezin jastuk!

Autor: Zlatko Govedić

Ruth Hamilton, stanovnica grada Goldena (Britanska Kolumbija, Kanada), spavala je u svom krevetu u noći 3. listopada kada ju je probudila eksplozija dok je nešto probijalo kroz krov i zasulo ju krhotinama. Skočila je iz kreveta i upalila svjetlo te otkrila kamen na jastuku, tik do mjesta gdje joj je samo trenutak prije toga bila glava. Kamen je bio veličine šake i mase 1,3 kg.

Hamilton je odmah pozvala hitnu pomoć. Na mjesto događaja stigao je policajac koji je istražio krhotine, a zatim provjerio je li u lokalnoj građevinskoj tvrtki zabilježena kakva eksplozija.

Predstavnik tvrtke rekao je da te noći nisu obavljali miniranje, no spomenuo je da su na nebu vidjeli sjajno svjetlo i čuli eksploziju”, navodi Hamilton. Tada je shvatila da je sivkasti kamen na njezinu jastuku – stijena iz svemira.

Iako Hamilton nije bila ozlijeđena, iskustvo ju je ipak potreslo.

“Čvrsto spavate i mislite da ste sigurni u svom krevetu, a onda vas zamalo ubije meteorit”, priča Hamilton.

Ona planira poslati meteorit znanstvenicima s Odjela za fiziku i astronomiju na Zapadnom sveučilištu u Londonu (Ontario, Kanada) na analizu, no htjela bi ga zadržati nakon istrage.

U zabilježenoj povijesti takvi bi se slučajevi jedva mogli nabrojati na prste jedne ruke.







Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.