Screenshot/TikTok

Kako je najgori kozmetički salon na svijetu postao popularan? Video sve govori

Autor: Zlatko Govedić

TikTok je odličan marketinški alat, čak i kada proizvod ili usluga koju promovirate nije baš najbolje što se može kupiti novcem. Primjer toga je jedan kozmetički salon koji je stekao pratioce na popularnoj platformi za dijeljenje videa.

Naime, meksički salon ljepote Ohio Esthetic privukao je veliku pozornost na TikToku zbog svojih promotivnih videozapisa o šminkanju za koje mnogi kažu da uopće ne privlače nove klijente već da djeluju strašno i sablasno.

Najpopularniji videozapisi upravo su oni koji prikazuju najbizarniju šminku. Pod nazivima poput “Šminka za odlazak na potpisivanje razvoda” ili “Kada ste mislili da ćete biti sami na Valentinovo”, ovi viralni klipovi prikazuju mlade žene potpuno transformirane debelim slojevima šminke, ali definitivno ne na “holivudski način”.

@ohioestheticSiganme subire mas maquillajes bellos✅

♬ sonido original – TeLoMetoConSida.🧏🏻‍♂️

Humor ili?

“Bože sačuvaj vaš talent. Zaboravili ste što je talent uopće”, jedan je komentar, dok druga korisnica piše: “Svaki put kada imam priliku da se našminkam s vama, propustim to.”
Ako vas publika ismijava, to se obično ne bi trebalo smatrati pozitivnim znakom, no Ohio Esthetic čini se shvaća da njihovi primjeri prekomjerne šminke privlače najviše pregleda, pa su prihvatili svoju humorističnu stranu.

Nastavljaju objavljivati videozapise s prenapadnom šminkom, nudeći čak i besplatne sesije šminkanja komentatorima s visokim brojem lajkova.

Ohio Esthetic trenutno ima preko 400.000 pratitelja na TikToku, a svi njegovi videi na platformi imaju barem dva milijuna pregleda, pri čemu najpopularniji ima preko 50 milijuna pregleda. To pokazuje da je loš publicitet još uvijek bolji ni od kakvog.
@ohioesthetic Sigame para más contenido ☺ #coquette #Makeup  Modelo de: #jennydominguezmakeup ♬ love on the brain sped up – xxtristanxo

‘I loša reklama je dobra reklama’

Izraz “I loša reklama je dobra reklama” sugerira da čak i kada se proizvod ili usluga na neki način kritizira ili dovodi u pitanje, to i dalje može rezultirati povećanim interesom potrošača. Postoji nekoliko razloga zašto se to ponekad smatra istinitim:

Čak i ako je informacija negativna, ona može povećati svijest o brendu ili proizvodu. Potrošači mogu postati znatiželjni i istražiti više informacija o tome što se točno događa.

Negativna reklama može potaknuti potrošače da razmišljaju o alternativama. Kada čuju negativnosti o jednom proizvodu, možda će istražiti druge opcije, ali istovremeno i pamtiti ime brenda ili proizvoda koji su bili tema rasprave.

@ohioesthetic Modelo: @Angelica Morfin (Video original) Maquillador: @Eduardo Paz  (Ohio Editor) #Makeup #makeupartist ♬ sonido original – La shapu

Ipak, treba paziti

Ponekad negativna reklama može potaknuti interakciju između brenda i potrošača. To može pružiti priliku za objašnjenje, ispravak pogrešaka ili čak pokazati osjećaj humora ili samopouzdanja u odnosu na kritike.

Isto tako, negativne reklame mogu potaknuti žustru raspravu i dijalog među potrošačima, što pak može produbiti angažman publike i stvoriti dodatnu “viralnost” brenda ili proizvoda.

Naravno, negativna reklama može imati i suprotne učinke. Može oštetiti reputaciju brenda ili proizvoda i smanjiti povjerenje potrošača. Stoga je važno pozorno razmotriti kontekst i utjecaj negativne reklame prije nego što se donese zaključak o njezinoj učinkovitosti.

Hrvati u posljednje vrijeme imaju dosta problema sa zmijama: Postoji nekoliko metoda kako se obraniti

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.