Screenshot/Youtube

Još prije 30 godina ovaj je intelektualac upozorio: ‘Masoni su komunisti i ateisti koji žele krah nacionalnih država!’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Srpski slikar Dragoš Kalajić koji je 2005. preminuo u 63. godini života, budio je veliku pozornost javnosti svojim javnim istupima, a ovaj intervju dao je 1990. godine srbijanskome Trećem kanalu i šokirao javnost.

Njegov davno zaboravljeni intervju u kojem je govorio o masonima i njihovu utjecaju zanimljiv je i danas.

Donosimo nekoliko izvadaka.

“Masoni imaju dvije osnovne doktrine. Prva je dostupna samo najvišim redovima u masoneriji – da je sve jedno. Ona je preuzeta iz drevnih kultura, kultova Majke Zemlje. To znači  da je ovaj svijet sa svim svojim različitostima zapravo svijet u raspadanju. Prvobitno jedinstvo koje se raspada na sve sitnije vrste i kategorije… cilj je obnoviti prvobitno jedinstvo kada nije bilo razlike između muškaraca i žena, ljudi i životinja…. Odatle potječe i ideja komunizma o besklasnom društvu. Komunizam je praktična primjena masonerije…

U primijenjenom obliku danas je to tzv. “melting pot”, tj. oblikovanje čovječanstva u kojemu će biti ukinute razlike između nacija i rasa.

To je politika koju zastupa SAD. Ameriku je stvorila masonerija. Osnovni masonski programi otiskani su na osnovnoj jedinici moneti SAD – na novčanici od jednog dolara. Tu piše – Iz mnoštva jedno. Masonerija se danas bori protiv suvereniteta i autoriteta nacionalnih država kako bi se te države slile u jednu zajedničku imperiju.”

Osnovna ideja masonerije jest neka vrsta ateizma

“Masoni su prvobitno imali ideju Boga kao Velikoga Arhitekta koji je stvorio svijet, ali više ne sudjeluje i ne djeluje u njemu. Po masonskoj definiciji kada govore o razlici između njih i ostalih religija oni kažu za druge religije da je dobro ono što je Bogu drago, a ističu da je za njih kao masone dobro ono što poboljšava uvjete ljudskog života.

No, masoni su patetična institucija jer više nemaju utjecaja kao nekad. Milijuni su sada u masoneriji… Jednostavno čine stvari na masonski način, a toga nisu ni svjesni. Meni je svijet u kojemu nema razlika patetičan i dosadan svijet. Svijet u kojemu su svi isti, svijet je za samoubojice.

I Jugoslavija je masonska tvorevina! Nju je stvorio tzv. Jugoslavenski odbor koji nema nikakva ovlaštenja i koje je stvorilo samo sebe. Taj Jugoslovenski odbor je sačinjen bio od jednog Slovenca, tri Srbina, 12 Hrvata (od kojih je bilo 8 Dalmatinaca). Od njih 16 za njih devetoricu pouzdano znam da su bili masoni. Zašto je to tijelo zahtijevalo i kumilo i molilo Srbiju na čelu s Nikolom Pašićem da prihvati “Jugoslavensku opciju”, a ne da se zalaže za tzv. Veliku Srbiju koju su Srbiji nudili saveznici. To je jedna od prvih grešaka Srba.

Poseban interes hrvatskih, odnosno dalmatinskih masona, bio je taj da se izbjegne amputacija Hrvatske, tj. predaja Dalmacije Italiji koju su saveznici obećali Talijanima 1915. u Londonu. Zato su se saveznici i zalagali za tzv. Veliku Srbiju da bi ispunili obećanje dano u Londonu. Opći cilj bio je taj da se razori Austrougarska te da se stvori jedna konfederacija zemalja. Ta bi konfederacija bi bila – citiram rezoluciju lože Velikog orijenta Pariške lože od 29. ožujka 1917. godine – bedem civilizacije protiv germanske kulture. Točnije, protiv ekspanzije Njemačke k bogatstvima Istoka.

Kralj Aleksandar bio je član masonerije, ali je izašao u jednom trenutku iz nje i počeo provoditi politiku suprotnu interesima masonerije. Mi nemamo konkretni dokaz, ali sve indicije upućuju na tu činjenicu. Počevši od toga da su mu prijetili, da je kralj Aleksandar 40 dana prije atentata izjavio da će raščistiti s masonima, da je glavni egzekutor Dido Kvaternik bio član masonske lože Libertas. I na kraju – čak je i Ante Pavelić bio pripadnik masonske lože.”

Je li Tito bio mason?

“Jedan istraživač smatra da je Tito pripadao engleskoj loži. Ja sam to proslijedio drugom autoru koji mi je rekao da prema njemu Broz nije pripadao engleskoj loži… No, kod Broza je bilo nešto masonskog duha… Masoni su ateisti, kod njih je ubijena ta metafizička svijest da nešto postoji iznad ljudskog života. Kod njih je prisutan veliki strah od smrti – bojenje kose, skrivanje znakova starosti i sl.”

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.