Pixabay

JEZIVO PREDVIĐANJE: Europa će nestati jer je krenula na Ruse! Evo što će se dogoditi…

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Poslanik i bivši predsjednik Velikog vijeća švicarskoga Kantona Ženeve Guy Mettan u intervjuu za Figaro rekao je zašto Europu čeka pad.

Mettan smatra da je EU krenula pogrešnim putem nakon potpisivanja Maastrichtskog sporazuma 1992. godine. Po njegovu mišljenju, ultraliberalizam “briše sve pred sobom”, dok je proširenje NATO-a dovelo do pogoršanje odnosa s Rusijom.

“Za demokrata koji poštuje sebe, to je nedopustivo”, naglasio je poslanik.

Mettan je usporedio suvremenu Europu sa starom Grčkom koja je izgubila neovisnost 146. pr. n. e. jer nije uspjela izaći na kraj s unutarnjim nesuglasicama nakon Peloponeskog rata i obratila se za pomoć Rimu. Sa svoje strane, europske države više su puta u 20. st. molile SAD da pomognu u rješavanju kriza, piše Sputnik.

“Amerikanci su završili s našom vojnom neovisnošću uz pomoć NATO-a, a sada pokoravaju naše gospodarstvo, tjerajući nas da pratimo njihove ekonomske sankcije, namećući nam svoje pravo i kontrolirajući našu trgovinu uz pomoć dolara”, izjavio je Mettan.

Poslanik je pozvao na stvaranje jedinstvene Europe koja bi bila slobodna, neovisna i suverena. Po njegovim riječima, utjecaj SAD-a je mnogo veći od onoga što smatraju saveznici.

“Zašto prihvaćati američki jaram i kultivirati neprijateljstvo prema europskoj Rusiji? Ovdje se krije zrno raskola koje je postalo fatalno za staru Grčku”, smatra Mettan.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.