Ilustracija: Pixabay

Jezive pojave u vilinskoj tvrđavi: Skupina istraživača uspjela snimiti ‘prozirnog vuka’ u noći

Autor: Zlatko Govedić

Skupina istraživača paranormalnih i natprirodnih fenomena “Paranormal Supernatural Investigations Ireland” (PSII) nedavno je objavila jezive fotografije napravljene u gradu Galwayu na zapadu Irske.

Jedan farmer pozvao je istraživače tvrdeći da se unutar vilinske tvrđave na njegovu imanju “događaju čudne aktivnosti”.

Vilinska tvrđava (eng. fairy fort, irs. lios ili ráth) ostaci su kamenih krugova, prstenastih utvrda, gradina ili drugih kružnih pretpovijesnih nastambi u Irskoj. Od kasnog željeznog doba do ranokršćanskih vremena stanovnici otoka gradili su kružne građevine sa zemljanim nasipima ili jarcima.

Neke vilinske tvrđave na otoku stare su gotovo 3000 godina i povezane su s mitologijom, folklorom i praznovjerjem.

Foto: PSII

Čudni noćni prizori

PSII je proveo istraživanje i snimio čudne noćne prizore za koje tvrde da prikazuju proziran lik vuka.

Član skupine Richard Morrison objasnio je da su, nakon dodatnog istraživanja, otkrili da vilenjaci mogu poprimiti oblik vuka.

Farmer, čija se obitelj stoljećima brine o vilinskoj tvrđavi, vjeruje da se unutar nje javljaju čudne pojave, a skupinu istraživača kontaktirao je jer su specijalizirani za istraživanje folkora, mitologije i paranormalnih pojava.
Misteriozno groblje bez leševa zbunjuje arheologe: ‘Nekada su ljudi ovdje živjeli među mrtvima’

‘Vrh ledenog brijega’

Morrison vjeruje da su fotografije napravljene tijekom istraživanja “samo vrh ledenog brijega” u vezi s vilinskim tvrđavama, kojih ima više od 30.000 diljem zemlje, te dodaje da njegov tim doista vjeruje kako ti objekti posjeduju natprirodnu moć.
Fotografije su izazvale brojne komentare na društvenim mrežama, a Morrison ističe da vjerovanje u vile i folklor duboko povezuje Irsku te da će istraživanje vilinskih tvrđava nastaviti otkrivati više tajni.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.