fbpx

JESTE LI SPREMNI ZA BUDUĆNOST? Pametna maska prati kvalitetu zraka i javlja kada treba promijeniti filter!

Autor: V.K

Većina nas koristi jednokratne maske koje mnogi nose nepravilno, neadekvantno se odlažu i njihov broj postaje i ekološki problem. Problemu pokušavaju doskočiti oni koji proizvode maske s filterima koji se mnogu ponovno koristiti.

Filteri u prosjeku traju oko dva tjedna, a zamjena će ovisiti i o tome koliko je često i koliko je dugo nosite. Korisnici ih često zaborave promijeniti, a tu na scenu stupa AirPop – pametna maska koja obavještava korisnika kad je vrijeme za promjenu filtra, piše Ubergizmo.

Maska funkcionira uz pomoć ugrađenih Halo senzora koji služe i za druge mogućnosti, poput praćenja kvalitete zraka. Senzori su povezani na prateću aplikaciju putem koje korisnik dobiva obavijesti. Maska štiti od patogena poput koronavirusa, a može zaštiti i od zagađenja zraka.

AirPop maska prodavat će se po cijeni od oko 150 dolara, a trebala bi se naći u prodaji u prvoj polovici 2021. godine.
Autor:V.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.