
Bračni par godinama u dvorištu imao smrtonosnu napravu: Mislili su da je ukras
Kada se radi o smrti uzrokovanoj hranom, obično se misli na slučajeve teških trovanja. Međutim, postoji jedna delicija koja je toliko opasna da, ako se ne pripremi i ne konzumira na pravi način, može dovesti do stravičnog ishoda. I ne, nije otrovna.
Radi se o korejskom jelu poznatom kao “sannakji”, koje se konzumira dok je još uvijek živo. Sannakji je hobotnica koja je pripremljena na način da ostane živa i pokretljiva kada se posluži. Proces pripreme uključuje rezanje hobotnice na komadiće dok je još živa. Krakovi hobotnice, dakle, ostaju aktivni čak i nakon što je jelo posluženo, a to pak znači da su pojedinci umrli dok su pokušavali konzumirati ovo jelo, jer su komadići hobotnice, zbog još aktivnih pipaka, zapinjali u njihovim dišnim putevima.
No, postoji način kako se može sigurno konzumirati ovo inače opasno jelo. Prvo se uklanja sluz s pipaka hobotnice jer nije baš prigodna za jelo, a zatim se hobotnica reže na male komadiće koji ne predstavljaju rizik za gušenje. Nutricionist za Insider sugerira da je ovo ključno za smanjenje opasnosti od gušenja prilikom konzumacije sannakjija.
Ljudi prestravljeni prizorima snimljenim u tijelu čovjeka: ‘Ovo će me proganjati i u snovima’
Bračni par godinama u dvorištu imao smrtonosnu napravu: Mislili su da je ukras
Alarmantno izvješće znanstvenika: ‘Zemlja je na rubu katastrofe, ovo je 26 kritičnih točaka’
Fizičar tvrdi da je riješio najveću tajnu prirode: Teorija svega objašnjava svekupnu stvarnost
Eksperiment zapanjio znanstvenike: ‘Metal se popravlja sam od sebe, ovo je revolucionarno’