Foto: YouTube

Jelo koje malo tko ima petlje pojesti: Ljudi su od njega čak i umirali, a uopće nije otrovno

Autor: H.B.

Kada se radi o smrti uzrokovanoj hranom, obično se misli na slučajeve teških trovanja. Međutim, postoji jedna delicija koja je toliko opasna da, ako se ne pripremi i ne konzumira na pravi način, može dovesti do stravičnog ishoda. I ne, nije otrovna.

Radi se o korejskom jelu poznatom kao “sannakji”, koje se konzumira dok je još uvijek živo. Sannakji je hobotnica koja je pripremljena na način da ostane živa i pokretljiva kada se posluži. Proces pripreme uključuje rezanje hobotnice na komadiće dok je još živa. Krakovi hobotnice, dakle, ostaju aktivni čak i nakon što je jelo posluženo, a to pak znači da su pojedinci umrli dok su pokušavali konzumirati ovo jelo, jer su komadići hobotnice, zbog još aktivnih pipaka, zapinjali u njihovim dišnim putevima.


Može se pripremiti da bude sigurno

No, postoji način kako se može sigurno konzumirati ovo inače opasno jelo. Prvo se uklanja sluz s pipaka hobotnice jer nije baš prigodna za jelo, a zatim se hobotnica reže na male komadiće koji ne predstavljaju rizik za gušenje. Nutricionist za Insider sugerira da je ovo ključno za smanjenje opasnosti od gušenja prilikom konzumacije sannakjija.

Ljudi prestravljeni prizorima snimljenim u tijelu čovjeka: ‘Ovo će me proganjati i u snovima’

Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.