Foto: Pixabay

IZVANZEMALJSKE SONDE POSJEĆUJU ZEMLJU? Stručnjaci iznijeli novu zapanjujuću teoriju o ‘matičnom brodu’ u Sunčevu sustavu

Autor: Zlatko Govedić

Nedavno smo pisali da su teorijski fizičar Avi Loeb sa Sveučilišta Harvard i Sean Kirkpatrick, direktor Pentagonovog Ureda za rješavanje anomalija u svim domenama (AARO), suautori novog znanstvenog rada koji je još u procesu recenzije te da se u radu pokušava objasniti niz viđenja neidentificiranih zračnih fenomena (NZF), za koje se čini da su svojim performansama “prkosili zakonima fizike”.

U prethodnoj priči o njihovom radu, izvijestili smo da su oni zaključili kako su navodne sposobnosti “vrlo pokretljivih” objekata koje su primijetili piloti američke mornarice toliko ekstremne da je puko trenje koje je uključeno trebalo proizvesti vidljivu vatrenu kuglu kao i odgovarajući radiopotpis koji bi se mogao uhvatiti na radaru.

Čini se da je dvojac također razmatrao ideju da je izvanzemaljski matični brod koji je prolazio kroz naš Sunčev sustav mogao ispustiti nekoliko manjih sondi dizajniranih da uđu u Zemljinu atmosferu i proučavaju nas bez našeg znanja.

“Udari međuzvjezdanih meteorita potaknuli su me da razmotrim mogućnost da bi umjetni međuzvjezdani objekt potencijalno mogao biti matična letjelica koja ispušta mnogo malih sondi tijekom svog bliskog prolaska Zemlji, operativna konstrukcija koja se ne razlikuje previše od NASA-inih misija. Te ‘sjemenke maslačka’ mogle bi biti odvojene od matične letjelice gravitacijskom silom Sunca ili sposobnošću manevriranja”, kaže Loeb.

U radu Loeb i Kirkpatrick sugeriraju da bi te sonde mogle stići do Zemlje i ući u našu atmosferu, a da ih astronomi ne otkriju.

Također je moguće, s obzirom na količinu vremena koja bi bila potrebna za putovanje golemim udaljenostima kroz svemir, da civilizacija iz koje potječe matični brod više uopće ne postoji.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.