fbpx
Foto: Pixabay

‘IZVANZEMALJAC JE ISPEKAO PALAČINKE U MOJOJ KUHINJI’ Ovo je jedan od najbizarnijih ufoloških incidenata

Autor: Zlatko Govedić

Jedan od najbizarnijih slučajeva u cijeloj ufologiji svakako je navodni susret uzgajivača pilića Joea Simontona s izvanzemaljcima. Čuli ste mnogo bizarnih priča tijekom godina, ali ova je zaista posebna.

Incident se dogodio 18. travnja 1961. kada je Simonton, koji je posjedovao farmu pilića u Eagle Riveru (Wisconsin, SAD), prijavio da je vidio kako sjajni metalni predmet slijeće ispred njegove kuće.

Tada 54-godišnjak opisao je kako se letjelica otvorila te da se iz nje pojavio humanoidni entitet.


Isprva mu je posjetitelj jednostavno pokazao da želi nešto popiti, pa je Simonton zgrabio šalicu iz kuhinje, napunio je vodom i potom je dao stvorenju.

Međutim, stvari su se brzo pretvorile u apsurd kada je, kratko vrijeme kasnije, jedan od izvanzemaljaca navodno ušao u njegovu kuću, zgrabio tavu i počeo kuhati seriju palačinki.

Entiteti su zatim ponovno ušli u svoju letjelicu i odletjeli, oborivši bor tijekom polijetanja.

Simontonov izvještaj o tome što se dogodilo nastavio je istraživati ​​profesor J Allen Hynek iz Projekta Blue Book, koji ga je izveo na večeru i ispitivao ga o tome što se dogodilo.

Uzorci izvanzemaljskih palačinki čak su bili poslani na analizu, no rezultati su poslije pokazali da u njima nema ničeg posebnog. Bile su to obične palačinke.

Na kraju je zaključeno da je Simonton vjerojatno doživio neku psihotičnu epizodu i da je u biti halucinirao cijelu stvar.
Zaključak u izvješću Projekta Blue Book Record Card je da je Simonton “pretrpio halucinaciju praćenu zabludom”.

“Ovo je rijedak slučaj u dosjeima Projekta Plava knjiga gdje se mentalno stanje svjedoka koristi kao objašnjenje. Bez obzira na to slažu li se ufolozi s tim objašnjenjem ili ne, zračne se snage ne mogu optužiti za ignoriranje slučaja”, zaključuje autor Charles Lear.

Simonton s komadom palačinke
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.