Izvor:CDC/screenshot

IZDANE BROŠURE ZA ZOMBI APOKALIPSU: Evo što morate imati spremno

Autor: Tea Šojat

Pandemija koronavirusa pogodila je cijeli svijet, a mnogi su se pritom osjećali kao da nismo uopće bili spremni na ovako nešto.

Kako se to u budućnosti ne bi dogodilo, Američki centar za kontrolu bolesti (CDC) pripremio je brošuru kakvu smo jedino ogli zamisliti u nekom horor filmu – onu u slučaju “zombi apokalipse”. U istoj ćete naći savjete kako se ponašati tijekom apokalipse, do uputa namijenjenih učiteljima i roditeljima u kojima je objašnjeno kako apokalipsu objasniti djeci.


Uz uobičajene savjete u slučaju katastrofe  da u svakom trenutku morate biti opskrbljeni vodom, hranom i medicinskim potrepštinama za bar tri dana, dodatnim izvorom energije, upozorava se da dokumente držite na lako dostupnom mjestu.

CDC savjetuje da u slučaju “zombi apokalipse” svi imaju u pripremi “paket za hitne situacije” u kojima se nalazi voda (3 litre po osobi po danu), hrana (nekvarljiva), lijekovi, alati (ljepljiva traka, baterije, nož i sl.), higijenske potrepštine (sapun, papirnati ručnici, odjeća i prekrivači (barem jedan set odjeće za svakog člana obitelji, deke i slični prekrivači), važni dokumenti (kopije osobnih dokumenata, bankovnih kartica, medicinska dokumentacija i slično) te pribor za prvu pomoć.

Što u slučaju zombija na ulicama?

Ako se zombiji pojave na licama, CDC će provesti istragu kao i u slučaju bilo kakve druge pandemije. Pružiti će tehničku pomoć gradovima, državama ili međunarodnim partnerima koji se suočavaju s pandemijom zombija. Ta pomoć može uključivati konzultacije, laboratorijsko testiranje i analiza, upravljanje njegom pacijenata, praćenje kontakata i kontrolu infekcije, stoji na CDC-ovoj stranici.

CDC je izdao i cijeli niz brošura o tome što napraviti u slučaju zombi apokalipse – od onih kako se ponašati tijekom apokalipse, do onih namijenjenih učiteljima i roditeljima u kojima je objašnjeno kako apokalipsu objasniti djeci.

Američki centar za kontrolu bolesti i inače izdaje savjete o tome što i kako napraviti u slučaju katastrofe, no rijetko tko je očekivao da će na njihovoj stranici sada niknuti posteri sa zombijima, prijedlozi što i kako napraviti u slučaju susreta sa zombijem, ali i čitav grafički roman.

Želite li se pripremiti na zombi apokalipsu (ili bilo koju drugu katastrofu) posjetite stranice CDC-a za više informacija.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.