Ilustracija/Pixabay

ISKUSTVO ‘TIK DO SMRTI’! ‘Ono što sam doživjela bilo je predivno! Jedva čekam da se vratim’

Autor: Zlatko Govedić

Žena koja je doživjela transformativno iskustvo bliske smrti sada jedva čeka da sve to ponovno doživi.

Vidjeti događaje koji vam trepere pred očima, promatrati jarko svjetlo na kraju tunela ili se osjećati kao da lebdite iznad vlastitog tijela samo su neke od stvari koje obično opisuju pacijenti koji su doživjeli iskustvo bliske smrti.

Drugi se pak prisjećaju susreta s izgubljenim voljenima ili čak susreta s božanskim bićima.

Kada je 78-godišnja Betty Eadie nakratko “umrla” tijekom operacije histerektomije, njezino vlastito iskustvo bliske smrti bilo je toliko duboko da sada jedva čeka da se vrati i ponovno ga doživi.

Počelo je, kao i mnoga takva iskustva, tako što je lebdjela u zraku, gledajući svoje tijelo. Zatim su joj tri “veoma stara čovjeka” rekla da je ona zapravo umrla.

Sljedeće čega se sjeća jest da je oko sebe ugledala članove svoje obitelji.

“Moj muž je sjedio u fotelji, a ja sam stajala pored njega. Bila sam zabrinuta jer on nije znao da sam umrla niti da imam djecu, a ja sam bila zabrinuta za sve njih. Ali onda sam dobila uvid u njihovu budućnost i vidjela sam da će svi voditi dobre živote”, opisuje Eadie.




Prisjetila se čak i susreta za koji je vjerovala da je Isus Krist na kraju tunela koji ju je zagrlio i rekao joj da još nije njezino vrijeme.

Prije nego što je to shvatila, ponovno se vratila u vlastito tijelo.

To je iskustvo, međutim, imalo jasan i dubok utjecaj na njezin život.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.