Screenshot/Youtube

‘IDEM U LOV NA AZIJSKOG BIGFOOTA’: Američki istraživač kreće u nevjerojatnu pustolovinu!

Autor: Zlatko Govedić

Viđenja Bigfoota očito nisu jedinstvena za Sjevernu Ameriku. Izvješća o misterioznim hominidima mogu se pronaći diljem svijeta u zemljama kao što su Brazil, Rusija, Australija i Kina.

Istraživač Tom Biscardi, kojem traženje dokaza o tim stvorenjima nije strano, najavio je da će voditi novu ekspediciju u džungle Tajlanda gdje će on i njegovi kolege tražiti dokaze o varijanti Bigfoota poznatoj kao “Orang Pendek”.

“Izvještaji o Bigfootu, ili Orang Pendeku, kako je poznat u Tajlandu i drugim dijelovima jugoistočne Azije, nisu novi fenomen, ali zbog niza razloga, to je zanemarena regija za takve kriptozoološke misterije.


U SAD-u je potraga za Bigfootom i drugim kriptidima postala industrija. Pretraživanje je dostupno čak i početniku, zapravo nema prepreka. To nije slučaj u Tajlandu gdje vrijeme, teren, divlje životinje, kultura i politika stvaraju ograničenja.

Samo tim poput mog, s više od 50 godina iskustva u lovu na Bigfoota diljem svijeta, može krenuti na takvo putovanje”, ispričao je Biscardi.

U pustolovini će mu se pridružiti tragač i stručnjak za preživljavanje Robert Holmberg, kao i iskusni istraživač i arhivar Chris Contrearas.

“Uvjeren sam da će, uz pomoć i doprinos tajlandskih vladinih dužnosnika, akademskih vođa i lokalnog stanovništva iskusnog s pričama, viđenjima i susretima, ekspedicija biti informativna i uspješna ne samo u stvaranju konačne povijesne knjižnice Bigfoota u Tajlandu, već i također će proizvesti jasne dokaze o postojanju čudovišta”, zaključuje Biscardi.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.