Foto: Screenshot/HRT

Hrvati se pohvalili rijetkim ulovom: Iz mora izvukli mrcinu težu od 300 kilograma

Autor: F.F

Četvorica ribara iz Kaštela postigli su izniman uspjeh na svjetskom natjecanju u Senegalu. Naši ribari su se kući vratili sa zlatnom medaljom oko vrata. Na svjetskom natjecanju Hrvatsku su predstavljali Gordon i Bepo Svalin, Borislav Taraš i Ante Karačić te su u Senegalu postigli nevjerojatan rezultat.

Gordon Svalina je u razgovoru s HRT-om otkrio kako su na treningu uhvatili marlina teškog 315 kilograma, ali su ga mogli izvući jer je bilo riječi o treningu. Za vrijeme natjecanja, riba se vraća u more, a lov je dopušten samo pomoću ‘varalica’, pojasnio je Gordon.

Bepo Svalina, sin Gordona, ističe da je od oca naučio sve o ribolovu te da im je ovo četvrto zajedničko svjetsko prvenstvo. Naglašava da se uskoro upuštaju u peto, koje će se održati u meksičkom Cabo San Lucas, poznatom po big game fishingu.

Foto: Screenshot/HRT

Veliki uspjeh

Borislav Taraš dijeli kako je bilo izuzetno teško osvojiti zlato u Senegalu, s obzirom na nepoznat teren i snažnu konkurenciju. Ipak, snalažljivost, upornost te malo sreće rezultirali su njihovim uspjehom.

Tužna sudbina nekada moćnog grada: Namjerno je potopljen, a jedna stvar posebno fascinira

Ante Karačić dodaje da su unaprijed znali što ih očekuje s obzirom na specifične uvjete mora i vremena. Zato su otputovali tjedan dana ranije kako bi se pripremili i trenirali. Zahvaljujući pomoći lokalnih ljudi, uspjeli su uhvatiti iznimno rijetku ribu čak i tijekom treninga, što je ostavilo snažan dojam na njihove domaće i međunarodne konkurente.
Ante je otkrio kako neki takvu ribu neki love i po 20 godina te kako su oni prvi koji su ju uhvatili na natjecanju. Nadamo se da će i u Meksiku naši ribari imati strpljenja, znanja i sreće za novi veliki rezultat.

Foto: Screenshot/HRT

Inače, marlini su velike i snažne ribe koje pripadaju porodici sabljarki. Oni su među najvećim ribama na svijetu, a zbog svoje veličine i impozantnog izgleda iznimno su popularna meta u sportskom ribolovu. Hrane se drugim ribama i lignjama, a love pomoću svojeg oštrog ‘kljuna’.
Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.