Screenshot/TikTok

Golemo morsko čudovište izgleda kao lik iz Spužva Boba: ‘Antarktika krije brojne tajne’

Autor: Zlatko Govedić

Stvorenje, što god ono bilo, izazvalo je žestoku raspravu na internetu, a mnogi su sliku odbacili kao prevaru.

S obzirom na to koliko malo znamo o dubinama oceana oko Antarktike nije nerazumno pretpostaviti da je to dom vrstama životinja o kojima trenutno ne znamo ništa.


Je li ova nedavna fotografija dokaz za to, međutim, ostaje predmet rasprave.

Ovo je odgovor zašto ne možemo pronaći mitsku Atlantidu

Snimka, za koju se čini da je označena lokacijom na Google Earthu, prikazuje skupinu ljudi – vjerojatno istraživača – u čamcu kraj otoka na Antarktiku.

Međutim, dok se kamera kreće uokolo, slika velikog stvorenja može se jasno vidjeti u vodi.

Dok su neki korisnici pozdravili snimku kao dokaz neke vrste morskog čudovišta, ono što se odmah ističe jest činjenica da “životinja” nevjerojatno podsjeća na “aljaškog bikocrva”, lika iz crtane serije Spužva Bob Skockani.

@googlethecurious Umm… anyone else see that 👀 #googlethecurious#WTF#Antarctica#seacreature#googleearth#googlemaps#googlestreetview#seamonster#antarcticaunlocked#antarcticatok#antarcticadventure#southernocean#creepy#lookout#paranormal#curious ♬ Hoist the Colours – Colm R. McGuinness
Zasigurno izgleda pomalo upitno – pogotovo s obzirom na to da nitko u brodu nije službeno priznao otkriće i činjenicu da izgleda kao da je digitalno dodan na snimku.

Ovakvih vjerojatnih prevara bit će sve više. Dobro došli u eru digitalne manipulacije.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.