Ilustracija: NASA

(FOTO) TKO JE TO OSTAVIO SMEĆE NA MJESECU? NASA-in orbiter snimio krhotine rakete i izazvao lavinu komentara

Autor: D. M.

NASA-in Lunar Reconnaissance Orbiter snimio je misteriozni komad rakete na površini Mjeseca.

Krhotine, koje izgledaju kružnog oblika, nedavno su izazvale prilično zanimanje na društvenim mrežama, a neki teoretičari urote tvrde da su to dokazi nedokumentiranih posjeta Mjesecu ili čak znakovi inteligentnih izvanzemaljaca.

Službeno, vjeruje se da je objekt na fotografiji dio svemirske letjelice koju je izradio čovjek, no koja je to letjelica i tko ju je poslao i dalje ostaje pravi misterij.

Prvotno se mislilo da su krhotine od lansiranja SpaceX-a, no postoji mogiućnost da bi mogle biti od letjelice koju je lansirala Kina.

Prema izvješćima, objekt je udario u Mjesečevu površinu 4. ožujka ove godine.

NASA tvrdi da bi analiza mjesta pada mogla pomoći u određivanju podrijetla krhotina.

“Dvostruki krater bio je neočekivan i može značiti da je tijelo rakete imalo veliku masu na svakom kraju. Tipično istrošena raketa ima masu koncentriranu na kraju motora, dok se ostatak raketnog stupnja uglavnom sastoji od praznog spremnika goriva. Budući da podrijetlo tijela rakete ostaje neizvjesno, dvostruka priroda kratera može ukazivati ​​na njegov identitet”, navodi NASA.




Ilustracija: NASA

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.