fbpx
Foto: Unsplash

(FOTO) ŠTO MUŠKARCE OMETA U POSTIZANJU ORGAZMA? Matematičari objavili dvije komplicirane jednadžbe i ponudili rješenje

Autor: Zlatko Govedić

Tim matematičara sa Sveučilišta u Sussexu (UK) razvio je model koji može mapirati najbolji način na koji muškarci mogu postići seksualni vrhunac.

Otkrili su da prerano uzbuđenje zapravo može spriječiti muškarce da dožive vrhunac. No dobra je vijest da njihovo istraživanje također pokazuje način za rješavanje tog problema.

“Razvili smo prvi uspješan matematički model seksualnog čina. Naši rezultati pokrivaju fiziološke i psihološke aspekte potrebne za postizanje vrhunca. Oni pojačavaju i matematički dokazuju postojeće studije o psihologiji seksa”, kaže matematičar Konstantin Blyuss, jedan od vodećih istraživača u radu.


Naravno, ne postoji univerzalna mjera za sve kada je riječ o seksu i seksualnom zadovoljstvu, stoga ovo treba uzeti s rezervom. Istraživači ne jamče orgazam svakome svaki put, već se nadaju da ćete na temelju podataka malo poboljšati izglede.

Tim je zaključio: “Previše psihološkog uzbuđenja u ranoj fazi može otežati postizanje orgazma”.

“Rezultati našeg modela pokazuju da ako muškarac postane psihički pretjerano uzbuđen, bilo zbog svoje početne razine psihološkog uzbuđenja prije ili tijekom seksa, to može biti štetno za njegove šanse za postizanje orgazma”, tvrde autori i dodaju:

“Jedno od objašnjenja za to je da kada je netko pretjerano uzbuđen previše je usredotočen na svoju seksualnu izvedbu ili postizanje orgazma. Jednostavno rečeno, naša otkrića mogu se sažeti na uputu – nemojte previše razmišljati o tome”.

Istraživači su razvili jednadžbe analizirajući podatke za četiri faze muškog ciklusa uzbuđenja: uzbuđenje, plato, orgazam i rezolucija.

“Rezultati su pokazali da se neposredno prije orgazma mnoga područja mozga deaktiviraju. To uključuje amigdalu (odgovornu za obradu emocija i prijetećih podražaja), frontalne kortikalne regije (kontrolira prosuđivanje i donošenje odluka) i orbitofrontalni korteks (integrira senzorne unose i sudjeluje u donošenju odluka o emocionalnom ponašanju i ponašanju povezanom s nagradom). Dakle, orgazam je povezan s otpuštanjem – to je mentalno oslobađanje koliko i fizičko”, zaključuju istraživači.
Analizirajući podatke, istraživači su došli do dvije različite matematičke jednadžbe – jedne koja se bavi uključenim psihološkim čimbenicima, a druge koja se bavi fiziološkom stranom.

Evo kako izgledaju jednadžbe iz studije.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.