Foto: Pixabay

(FOTO) ‘Snimili smo čovjeka-vuka usred šume, imao je koplje’: Policija zna da ondje živi već pet godina

Autor: Zlatko Govedić

Planinari su u utorak snimili tajanstvenog golog “čovjeka vuka”, za kojeg dužnosnici vjeruju da je živio u divljini najmanje pet godina.

Dok su putovali njemačkim planinama Harz u utorak, Gina Weiss (31) i njezin prijatelj Tobi naišli su na neurednu osobu koja je sjedila na stijeni i naizgled nosila koplje u srcu divljine.

“Ta osoba nije skidala pogled s nas”, rekla je Weiss i dodala da je slučajni susret s nepoznatim planinskim čovjekom trajao oko 10 minuta dok je istraživala šumu blizu Blankenburga, udaljenog oko 400 km od Berlina.


“Kada smo stigli do pješčanih špilja, vidjeli smo čovjeka-vuka. Stajao je visoko na jednoj od pećina i držao dugi drveni štap poput koplja u ruci. Izgledao je prljavo poput čovjeka iz kamenog doba iz povijesne knjige”, ispričala je planinarka i procijenila da je muškarac u 40-ima.

‘Europski Bigfoot’

Policija u Blankenburgu tijekom proteklih pet godina primila je više prijava o bizarnoj figuri “ogrnutoj vučjim krznom” ili “u kostimu vuka” koja je slobodno lutala divljinom.

U ožujku su vlasti primile poziv od uznemirenog planinara koji je tražio pomoć, rekavši: “Ovdje u parku trči čovjek vuk” – rekavši da se neobjašnjive vatrene munje pojavljuju oko područja figure, prenose mediji.

Međutim, osoblje hitne pomoći nije moglo pronaći “čovjeka vuka” kada je stiglo na mjesto radi istrage.

Članovi vatrogasne postrojbe Blankenburga također su vidjeli čovjeka kako luta šumom, ali su pobjegli kad su primijetili posadu, izvijestio je MDR, regionalni javni servis Saksonije-Anhalta – države u kojoj se nalazi Blankenburg.
Osoblje hitne pomoći objasnilo je svoju zabrinutost činjenicom da čovjek živi u šumi i da bi mogao izazvati štetan šumski požar, više nego legendom o “čovjeku vuku” koji vreba planinare u divljini.

“Netko očito zna kako živjeti vani i prilagoditi se promjenama godišnjih doba”, rekao je Alexander Beck, šef vatrogasne brigade Blankenburga.

(FOTO) Muškarac snimio dlakavo dvonožno stvorenje: ‘Uvjeren sam da je to Bigfoot’
Drevni kultovi

Smješten u sjevernoj Njemačkoj, planinski lanac Harz proteže se 110 km preko njemačkih država Saske-Anhalta i Donje Saske, s najvišim vrhom Brockenom, koji se uzdiže nad krajolikom na 1141 m nadmorske visine, što je za oko 500 m više od okolnog područja.

Regija je poznata po svom labirintskom krajoliku i gustoj vegetaciji, koja se razlikuje po svom masivnom dosegu.

Jezive legende i mitovi o čudnim i nezemaljskim stvorenjima koja vrebaju u nepreglednim planinskim lancima i divljini nisu ništa novo za njemačke narodne priče i bajke.

Trećina zemlje prekrivena je gustom šumom, a šume regije Harz ukorijenjene su u predajama o vješticama, drevnim kultovima i zastrašujućim stvorenjima koja vrebaju iz mraka.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.