fbpx
Ilustracija/Pixabay

(FOTO) NAPOKON UGLEDALA SVJETLO DANA! Nakon 32 godine objavljena najjasnija fotografija NLO-a u britanskoj povijesti

Autor: Zlatko Govedić

Nakon 32 godine objavljena je fotografija koju su napravila dva mlada kuhara 4. kolovoza 1990. dok su prolazili kroz Nacionalni park Cairngorms u blizini Pertha (Škotska, UK).

U jednom trenutku na nebu su uočili neobičan objekt u obliku dijamanta. Prestravljeni, mladići su se sakrili iza nekog grma kako bi promatrali tajanstvenu letjelicu.

Nedugo zatim začuli su zvuk RAF-ova mlažnjaka koji se približavao objektu. Zrakoplov kao da je promijenio kurs i kružio oko NLO-a neko vrijeme prije nego što se vratio na svoj prvobitni kurs.


Želeći fotografirati, jedan od muškaraca usmjerio je fotoaparat prema nebu i napravio nekoliko fotografija. Nekoliko sekundi kasnije, objekt je odletio nestao.

Uvjereni da su vidjeli NLO, muškarci su svoju najbolju fotografiju proslijedili lokalnim novinama, no ona je odmah predana Ministarstvu obrane i nikada nije objavljena.

Slika je ostala tajna više od 30 godina dok se nije ispostavilo da je umirovljeni časnik RAF-a Craig Lindsay, koji danas ima 83 godine, prekršio protokol tako što je kopiju fotografije sakrio u svoj stol.

Bio je presretan što je dao fotografiju kako bi ona konačno ugledala svjetlo dana.

Intrigantno, fotografija pokazuje upravo ono što su dvojica opisala – objekt u obliku dijamanta koji lebdi na nebu s vidljivim RAF-ovim mlaznim avionom koji kruži oko njega.

Što je taj objekt mogao biti u vrijeme kada nisu postojali komercijalni dronovi, međutim, i dalje ostaje misterij.Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.