Foto: Reddit

’DUH’ SNIMLJEN NA ŠKOTSKOM GROBLJU Ljudi skeptični jer slika djeluje ’autentično’

Autor: Dnevno

Na svom Redditu, češki je fotograf objavio fotografiju sa škotskog groblja koja je izazvala veliku pažnju javnosti. Naime, fotografirao je kamenu šupu koja se nalazi na groblju, no iznenadio se i sam fotograf nakon što je istu razvio.

Na prozoru šupe vidi se lice muškarca pa je društvena mreža odmah zaključila kako je riječ o duhu.

“Ovu sam fotografiju snimio s TLR Rolleiflex na filmu Foma 400 u Škotskoj, na ruševini u blizini groblja u jesen 2016. godine. Samo je skenirana i obrezana. Lice na prozoru vidi se i na negativu”, napisao je autor.

Odmah nakon objave uslijedili su komentari korisnika društvene mreže koji većinom ne vjeruju u istinitost fotografije iako fotograf tvrdi kako je autentična. S druge strane, pratiteljima se ne čini “istinitim” bistro lice “duha”.

“Zanimljivo kako nitko ne vjeruje u duha jer je lice čisto. Kao da duhovi moraju biti zamagljeni i pikselizirani”, napisao je jedan.

This picture was taken with a TLR Rolleiflex (made in 1930s) on Foma 400 film in Scotland in a ruin in a park near prehistoric (2000-3000 BC) burial ground in fall of 2016. Only scanned and cropped. The face in the window is visible on the negative film. from r/Ghosts

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.